Grisekno

Stor och rensade bland alla papper på köksbänken för någon dag sen medan pojkarna sprang omkring runt mig. Och när jag var klar med papprena och skulle gå iväg till diskmaskinen så gick det inte så jättebra... Då har den yngsta knytt fast mina ben med presentsnöre, haha. Ibland får man sig ett gott skratt, den lömska ungen hade knytt fast mig utan att jag märkte det. Han skulle bara ha hetat Emil så hade jag trott att han kom från Lönneberga ;)

Fick ett samtal som gjorde min dag idag. Det var Sanna och Alle som ringde, det var så skönt att få höra deras röster att det var helt sjukt. Vem säger att hemlängtan blir mindre när man får prata med folk hemifrån? De har i alla fall fel, dunder fel, för min hemlängtan blev bara 120 ggr större. Det var länge sen jag pratade svenska kände jag för det var som att jag inte kände igen det språket som kom ut ur min mun, riktigt obehagligt. Jag känner till och med när jag bloggar att jag inte skriver lika bra som förut, det är väldigt hackigt att läsa och vissa meningar ser lite konstiga ut. Det här med att bo i England kanske inte är så bra trots allt, jag tappar bara min svenska. Det är som att min hjärna är så full som den kan bli så det nya jag lär mig gör att det gamla jag lärt mig försvinner, det finns inte plats för både nytt och gammalt ;) 

 

Thursday

Skulle springa uppför trappan lite snabbt för någon dag sen och föll. Mitt ben svällde upp så mycket så att det kändes som att jag hade en golfboll under knät. Tänkte direkt då "Vad är det med mig och Julia att falla i trappor?"

Jag berättade det för pojkarna att jag ramlat och att det kändes som att jag hade en golfboll under knät och nu frågar det varje dag " Har golfbollen kommit ut ännu?" "Får jag se? Får jag känna?" åså trycker de alltid superhårt på mitt svullna blåmärke. Mmmm så skönt.

Jag for in till Cirencester idag för att göra nått åt mitt hår, jag står verkligen inte ut längre med den här frillaaan. De var verkligen seriösa när jag sa att jag ville färga mitt hår. Jag fick sitta ner medan de klippte bort några hårtussar från mitt hår, sedan tog de tussarna till deras "labb" för att se hur håret klarade av att färgas och vad som fanns i hårstråna. Så jag fick sitta i stolen och vänta i 45 minuter tills proverna var klara. Och under tiden fick jag sitta med två klickar hårfärg i mitt armveck för att se hur min hud reagerade på färgerna. Efter det fick jag skriva på ett papper att jag har gått igenom dessa två tester. Sen bokade jag tid för imorgon. Det är första gången jag varit med om att frisörerna har varit så noga! Men de är ju bra i för sig men jag blev som lite chockad, speciellt när hon klippte bort hårtussar...


weekend

Hänger inte riktigt med i vad jag har skrivit och inte skrivit om helgen som var så nu skriver jag bara om allt!
 
Blev ju bjuden på middag hemma hos Julia i Fredags och där bjöds det också på vin, massor massor massor med vin. Jag tror vi drack 2 flaskor var till middagen, haha. Och jag som inte ens tycker om rödvin så mycket, vad gör England med mig?? Kvällen fortsatte och vi blev lite rund under fötterna, eller väldigt runt under fötterna rättare sagt. Mitt i natten for vi ut och hoppade studsmatta och det var aldelles kol-svart. Jag hittade inte ens till studsmattan utan Julia fick leda mig hela vägen dit... och hela vägen tillbaka... och under tiden vi hoppade. Hela den kvällen var så himla rolig och familjen var supertrevlig och jättehärlig att umgås med, längtar redan tills nästa middag hos dem ;) 

På kvällskvisten så ramlade Julia ner för trappen och stukade båda fötterna så det vart inge Oxford för oss på Lördagen, eller vi for till Oxford men vi spenderade hela dagen på sjukhuset. Men det var riktigt trevligt det också, speciellt för Julia för hon fick tydligen en riktigt stilig doktor som kollade hennes fot ;) 

På Måndagen ringde sjukhuset och sa att vi skulle komma tillbaka igen och kolla till foten och få lite hjälp med hur hon ska träna den. Så jag skjutsade in henne till sjukhuset igen. På vägen hem svängde vi förbi Burford och fikade, det var riktigt fint där! Och juste, stackars Julia fick inte samma stiliga doktor igen... :/

Älskar Julias mysse, haha.

Morsning

Har varit dålig på att skriva i bloggen den här helgen. Mest för att jag har haft fullt upp för en gångs skull! Jag har spenderat hela helgen hos en kompis som heter Julia. Vet inte om jag har skrivit om henne innan men hon är från Ungern i alla fall. Hon är supersköjj :)

Ska berätta mer om helgen sen för nu ska jag jobbi men inte i Kåbbi utan ett annat place som har lite mer space. Hej :)


bläää

Rubriken visar verkligen vad jag känner just nu.
Idag är en riktigt döda-mig.-ta-mig-hem-till-sverige-.låt-mig-sova  dag. Inget går som det ska och varje gång jag gör nått så blir det fel, därav har jag ingen lust att göra nått för jag måste ändå göra om det igen. 
Blir så less så less på den där höken över axeln. Hoppas att jag får en bättre dag imorgon. Nu ska jag gömma mig i mitt rum och dyka in i min Fifty shades värld i nån timme innan allt fortsätter igen. Suckkkkkkk......

Vilket lycka!

Har alla tre Fifty Shades!!!!! Jag tror att det här är min lyckodag! När jag for och köpte de två sista böckerna så fick jag båda för £4 Fast de egentligen är två för £7. Blev nå fel i kassan men inte gör de mig nått. Nu har jag nått att pyssla med på kvällarna. Varje bok är 600 sidor. Jag brukar egentligen inte läsa så mycket men nu kan jag verkligen inte sluta, det är som ett beroende. Samma beroende som jag har fått för jordnötsmör som jag förut tyckte var så äckligt. Konstigt de där hur man kan ändra sig.
 

Dagar tills jag kommer hem!


Zumba he Zumba

Va på ett helt sjukt Zumba pass igår, hon som var ledare var som en duracell-Kanin som druckit 120 redbull. Jag visste inte ens att det var möjligt att röra benen så fort som hon gjorde. Hon hade en energi från MARS! Till och med strechingen i slutet var svår att hänga med på. Hon böt rutiner hela tiden och studsade omkring och skrek WHOA WHOA hela tiden. Man hörde det däremot knappt för att hon hade hett musiken på högsta volym, jag trodde högtalarna skulle sprängas där ett tag.. De sa sen efteråt att hon gör alla rörelser dubbelt så snabbt än vad de ska vara, heeelt sjukt.

Har precis läst ut min ultra bra bok och ser på klockan att det är dags att kila ner till köket och fixa ihop lite föda till barnen. Försöker hitta på mat som går fort att göra för när de kommer hem efter skolan så har de massa läxor och sen ska maten vara klar. Så jag har cirka 50 minuter på mig att få dem att byta om från skoluniform till vanliga kläder, hjälpa dem båda med sina läxor och göra middag. Och de gör vad som helst för att sega ut tiden. Man blir nästan svettig ibland av tidspressen ;)

Hogwarts

Här har ni skolan där pojkarna ska börja om nått år, just nu går de prep. Det ser mer ut som ett slott än en skola tycker jag, fast de gör ju alla hus häromkring. Första gången jag såg den tänkte jag direkt HOGWARTS!!
Jag har varit in i skolan en gång och när jag skulle gå in så orkade jag knappt öppna dörrarna för att det var så stora och tunga, stadiga portar har de verkligen. Skulle det bli krig nu hade jag lätt gömma mig i den här skolan.





Run forrest run

Imorse när jag klev upp så hade det rymt en häst från någon granngård som gick omkring här utanför. Så mamman i huset satte in honom i hagen med de andra hästarna och letade rätt på ägaren. De har hagen typ 5 meter från köksfönstret så man ser hästarna springa omkring när man står där och diskar, riktigt mysigt! 

Jag gick ut och hälsade på honom och han var så himla snäll och nyfiken. Jag gillar den första bilden mest för han ser så himla mongo ut, haha.






"The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do."

Sprang 1 mil idag på löpbandet, det var väl en såndär 3 år sen man gjorde det. Så en liten klapp på axeln förtjänar man väl ;) Brände bort 700 kalorier!!  förut brukade jag bränna kring 100 och då kände jag mig duktig, hihi.


"Smile, nobody blames the happy guy."

Hej hej hemskt mycket hej! Ska alldeles strax fara och kolla på fotbollsmatchen som jag egentligen borde vara med i men inte får på grund av den där jäkla registreringen...
Det är inte alls lika kul att titta på matchen som att vara med i den, det är nästan lång tråkigt. Men så har jag nog alltid varit, jag gillar att vara med i sporten men tycker inte alls om att sitta på sidan och titta på den. Typ som när man far och tittar på hockey, jag sitter typ och kollar på allt folk på läktarna istället för att kolla på matchen, dessutom så kan jag inga hockey regler. Då är jag hellre med och spelar hockey även fast jag är urusel på det. Och kanske inte med de stora proffs snubbarna, haha. 


0Bg2tI on Make A Gif, Animated Gifs

Fick ett brev av mamma för någon dag sen och då hade hon skickat med lite smycken, tack så jättemycket mamma, smyckena var superfina! 



Hej

Fastnade i en film på gymmet idag så det vart 500 kalorier på löpbandet haha. Brukar oftast bli irriterad när jag fastnar i en film men den här gången var det ju faktiskt ganska bra ;) det vart ingen simtur däremot för att alla deras badvakter är super good looking och jag vill inte simma omkring där med dem vakandes över mig. Skulle nog bli så nervös att jag glömmer bort hur man simmar, haha. Hade det bara varit en vakt så hade de varit lugnt men de är ju alltid typ 3-4 stycken som står och pratar med varandra och tittar på de som simmar, jag skulle känna mig som ett djur i en bur med deras ögon på en. Nä de är bättre att de får känna sig som djur i en bur när jag tittar ner på dem ifrån gymmet ;) hehe... skämt åsido.


"Normal enough to know that you're wierd... But too damn wierd to do anything obout it!''

Skulle skriva ett ruggigt kul skämt om varför jag håller min hand som ett hjärta på magen men visste inte riktigt hur jag skulle formulera det utan att det lät vrickat så... nu är det bara.. en väldigt knepig bild.

Ska i alla fall fara och träna och sen ta en sim tur, höll nästan på att skriva swimtur, vad gör engelskan med mig??. Jag har börjat få riktiga fotbollslår nu, ibland känns det som att jag går som en muskelknutte. Ni vet det där sättet som de liksom vaggar sig fram på ett väldigt maskulint sätt. Känner mig dock lite stolt över att fröken Lundberg faktiskt har börjat få lite muskler. Man får ju inte så mycket muskler av att sitta i soffan och äta guaccamole och nachochips precis, och den där himla goda snickerkakan som går så himla snabbt och enkelt att göra ;) 



Vill också upplysa er om att jag har lyckats göra ett jordnötsmör utan socker, mer om det sen! haha

"Life isn't about waiting for the storm to pass, it's learning to dance in the rain. "


Fifty Shades of fucked up'

Har börjat läsa en helt sjukt bra bok, eller jag har nästan läst ut den nu non-stop för den är så sjukt bra! Den handlar om en tjej som träffar en kille under en intervju och de blir helt sjukt dragna till varandra. Så här står det på baksidan

"When litterature student Anastasia Steele interviews successful entrepreneur Christian Grey, she finds him very attractive and deeply intimidating. Convinced that their meeting went badly, she tries to put him out of her mind - until he turns up at the store where she works part-time, and invites her out.

Unworldly and innocent, Ana is shocked to find she wants this man. And, when he warns her to keep her distance, it only makes her want him more.

But Grey is tormented by inner demons, andconsumed by the need to control. As they embark on a passionate love affair, Ana discovers more about her own desires, as well as the dark secrets Grey keeps hidden away from public view..."

Den är så sjukt braaaaaaaaaaa! Det finns två till böcker efter denna, så det är mycket läsning kvar, känns som julafton!
 
 
 
 

Bilder från Bibury















Vilket äventyr

Ni ser nog direkt på bilderna vad jag har gjort idag, men jag berättar ändååå!
Fick rida en sväng på Billy ute på åkrarna. Jag är alltid nervös när jag rider på en ny häst, jag vill som lära känna hästen först och så. Men det hann jag inte idag utan det var bara att sadla och slänga upp mig och sen for mamman i huset iväg och kvar är jag och hästen, den väldigt höga hästen, är ju van med lite mindre otränade hästar som hasar sig fram men så var icket fallet med denna. Jaja tänkte jag, det här kan ju inte vara så farligt. Så vi börjar röra på oss ut mot åkrarna, vi rider ganska länge i en väldigt lugn takt och efter ett tag så tänkte jag - Ändå om man skulle ha provat på att trava lite.
Jag hade faktistk en liten inre röst som sa, nej Johanna, nej nej och åter nej. Varför lyssnade jag inte på den är ju frågan??
Billy börjar trava jättefint med sina extremt långa ben sen hipsvips så sprättar han till och börjar tok galloppera. 
Ja det här går ju lite väl fort tänkte jag och paniken börjar stiga med stormsteg. Så jag börja dra i tyglarna och göra alla sorters ljud för att få honom att sakta ner, men han given' gaas över åkern. Och jag drar i tyglarna med alla krafter jag hittar, jag drar så mycket så att mina fötter nästan tar i billys huvud. Men han gasar på lika mycket ändå. Då tänkte jag verkligen: Jag kommer aldrig få stopp på honom, han kommer fortsätta springa som en tok tills vi hamnar på ett tåg till hawaii. (på tal om de, hur gick de för dig cammeplutten?;) )

Efter halva åkern tvärsvänger han i en vinkels som kändes vara 90 grader så att jag nästan flyger av. Sadeln flyttades av den kraftiga svängen och är mer på sidan av magen än mitt på ryggen. Och på ungefär samma ställe hänger jag och försöker hålla fast mig som en blodigel. Då hade jag inte panik längre faktiskt utan då var jag arg, jag tänkte -Helvette heller att du slänger av mig mitt på åkern och springer iväg så att jag aldrig hittar dig igen. Just där hittade jag ett ord som fick honom att lugna ner sig och till slut saktar han ner. Jag tar min fot och min ena hand som var de enda jag höll fast mig med egentligen och drar mig upp på Hästen igen.

Sen efter det vart det inge mer trav utan vi gick hem och jag la mig i sängen med kramp i mitt ben och läste en bok, inge mer action denna dag tack och lov!





Ett snabbt inläggggg

Jag har varit här i 42 dagar nu. Känns inte alls så. På dessa 42 dagar har jag bara festat 2 dagar, tränat 3 dagar i veckan i snitt. Förra veckan vart det 5 dagar, lite väl mycket kanske. Jag har inte rökt en enda cigg och har bara haft smink på mig kanske 10 gånger. Vilket känns väldigt bra! Det har varit ett enda stort rehab för mig det här :)

Idag har vi rensat stallet för nu ska hästarna komma hem igen. Ska fara ut på första ridturen imorgon så det ser jag fram emot, jag fastnade dock i en superbra bok så jag helt glömde bort tiden, så det lär inte bli många timmars sömn inatt och det ser jag verkligen inte fram emot...


Ahaa!

Nu vet jag hur man gör jordnötsmör!



Wazzup?


How you doin'? Jag och min döda fot ville bara kika in och säga godnatt!


Ytterst svårt att ta kort på sin fot utan att den ser väldigt konstig ut, speciellt om man har en lååång och spe fot, ibland undrar jag varför jag ens spelar fotboll med mina klena fossingar?


Har smorslat på massa grejs som ska hindra svullnaden och ta bort blåmärken, fick några små små små tabletter som tydligen skulle fungera för det också sen har jag hållt massa is på det så förhoppningsvis så kommer det inte bli värre än såhär. Det gör inte allt för ont att gå på den så jag kan fortfarande träna skulle jag tro! Tur att det är min vänstra fot och inte min högra, jag skjuter inte så ofta med den vänstra ;)

Jag har typ ingen kontroll på mina ben när jag springer, ibland är det som att de springer in i varandra så att man snubblar sig fram och fäller sig själv. Och fötterna är som gele, inte konstigt att man stukar dem lite då och då ;)




Hahaha

Älskar hanapees blogg! Här är ett inlägg som hon skrivit:

"I sju års tid har Anton ständigt gjort sig lustig över mitt sätt att tugga tuggummi. Till en början fnissade han bara lite kärleksfullt, men efter år av mitt tuggummituggande i örat får han idag stora utbrott när jag väl sätter i gång. Tycker det är ett vidrigt beteende av honom. Tycker att han borde öva på sin överkänslighet för tuggande. Därför kör jag ibland en slags KBT-träning med honom.

Jag sätter mig helt enkelt och tuggar i soffan när han kör Battlefield :-)"


tjululuu from hunaluluu

Förut var det mina tänder men nu är det foten som KILLING ME SOFTLY!!
Jag spelade med reservlaget idag och vi hade bara 10 spelare, vilket betyder att vi inte hade någon avbytare och att motståndarlaget hade en mer spelare än oss under hela matchen + avbytare. Vi förlorade såklart med 5-0. Och 4 minuter innan matchen var slut så trampar jag snett och min fot dog. Jag ramlade ner på planen och grät som en litet barn och sen ringde de ambulansen som kom med helikopter och hämtade mig, de tar väl hand om sina svenska spelare vett ni. Hehe, skämt åsido. Kunde i alla fall inte spela de sista minutrarna men de gjorde egentligen inte så mycket för jag hade ändå inga krafter kvar.

En i laget, tränaren eller vad man ska kalla henne, hon sa att om jag fortsätter spela som jag gör så kommer jag garanterat hamna i det riktiga laget, vart superglad när jag hörde det men samtidigt så känns det som att jag inte riktigt förtjänar det för det finns så många andra spelare som har spelat längre än mig och jag bara halkar in på ett bananskal och tar deras plats. Känns inte helt ok.

Har märkt en liten grej, de tycker verkligen om när man driver med sitt eget land. Som idag när de frågade om jag var från Sverige och jag svarade:
- Yes i am, or i mean (och så svarade jag med ett riktigt svenskt) Jaa!
Och alla bara brast ut i skratt och en av dem sa:
-Hahaha, you saw it coming didn't you?
 
Och sen kom det fram en annan tjej och sa: Men du är ju inte blond?? Förstår inte varför alla tror att svenskar är blonda, haha. Jag skulle ha svarat då på ett lite skämtsamt sätt: Nej jag kanske inte är blond, men jag har en rätt 'fin & fräsch' kopparfärg haa?.... not

Helluu

Har en fotbollsmatch i Bristol som jag alldeles strax ska fara till. Det blir min andra match än så länge, jag fick ju inte vara med förra helgen för att registreringen inte gått igenom och den har tydligen inte gått igenom än för idag ska jag vara med i reservlagets match. Jag får inte vara med i det riktiga lagets matcher än, vilket faktiskt kan vara ganska skönt för då hinner jag träna upp konditionen lite innan ;) Vi har inte fått veta vilket lag vi hamnat i ännu, (reserv eller riktiga) det är en evig väntan!

Måste visa min underbara shake jag köpte från bodystore. Den tillhör ett tränings-kit från Charlotte Perrelli som är speciellt gjord för kvinnelinnor, kan berätta mer om det sen.
Den är så fiffig för man kan dela upp den i tre delar. I den understa delen kan man ha en extra shake, i mellersta lagret kan man ha alla vitaminer och i det översta kan man ha en färdig gjord shake! smart smart smart!




 


Vi hörs!

Hatar när man vaknar för tidigt och ligger och väntar på att alarm klockan ska ringa.

Jag sover så djuriskt dåligt i det här rummet, jag förstår verkligen inte vad det är. Jag har hört nått om att man ska sova med huvudet i ett visst väderstreck men jag har då testat sova åt alla håll och sover lika dåligt ändå. Till och med på kortsidan men min långa kropp var alldeles för lång så det blev bara pannkaka av det. Haha, på tal om pannkaka så kommer jag ihåg en gång när jag just börjat gymnasiet. Jag visste inte alls vart alla klassrum var så när jag var riktigt vilse så gick jag fram till min klasskompis som jag inte alls kände och frågade: vet du vart det här klassrummet är? Jag är helt vilse i pannkakan... Åh jag kommer verkligen ihåg hur pinsamt jag tyckte det var. Där stod hon med sina vänner runtom sig och så kommer jag, hej hej!!! Jag tänkte nog att de skulle vara en liten isbrytare men inte ett litet flin kom fram från dem ens. Ojojoj, glad att gymnasietiden är över!

Åter till mitt sov issue. Jag drömmer jättejobbiga drömmar och vaknar nästan 10 gånger per natt och jag älskar ju att sova så jag blir riktigt irriterad när det inte går.
Igår natt drömde jag att jag körde fel håll i en rondell så att jag mötte trafiken istället för att köra längs med den. Och ni vet väl hur det är att drömma en verklighetstrogen dröm, man får ju nästan lite panik. Så nu är jag ultra noga med att köra rätt håll i rondellerna ;)


Tittut!



Vad gör allt crazy people där hemma? Är ni på barnkalas som mig? 
Jag måste säga att barnkalasen här har lite mer klass på nått sätt. Föräldrarna har hyrt in två hoppborgar + deras studsmatta sen innan, sen har det stekt burgare till hela slanten och presentern bara öser in, stora stora presenter!

De bjuder också de vuxna på vuxendricka, riktigt god vuxendricka. Jag har inte ätit så mycket till frunch idag så jag ska nog inte dricka så många fler lemonader, snart kommer man väl gå vinglandes nedför trappen, säkert drägglandes och ögonen kommer se ut som att de haft 7 svåra år. Tror att det skulle kasta ut mig med huvvet först då, haha.



Vet inte vad jag ville få fram med den här bilden egentligen. Kanske ett exempel på hur jag skulle se ut efter alla Lemonader? Kanske ville visa att mitt rum är stökigt i vanlig ordning och att jag kan göra så att min rygg ser ut som Quasimodos!




Imorgon är det födelsedagskalas för den yngsta, det har beställt hoppborg och hela köret! Tagga tagga tagga!!!


Lite oviktigt vetande om mig idag

Jag har gjort ett försök till att få fram min naturliga hårfärg, gick ju såklart inte alls. Mitt hår och jag kommer inte riktigt överens med varandra. Jag köpte en avfärgning och nu är mitt hår lite kopparfärgat med några ljusa slingor. Det ser inte förjävligt ut men det är fortfarande inte fint.



Mitt hår luktar konstigt efter avfärgningsmedlet

jag har smort in mig i en ny bodylotion, vilken inte är nått jag tycker om att skriva om. Det är typiskt oviktig och onödig information, rätt trist också om jag får säga det själv. Men grejjen är att jag köpte den på en affär där allt kostar 10:- så nu är jag rädd att jag kommer få utslag på hela kroppen och dö.

Mina tänder IS KILLING ME. Jag måste fara till en tandläkare snart och fixa några hål. Jag tycker inte ens att jag ätit mycket socker :(

Jag städade mitt rum innan städerskan kom och städade idag för att jag inte ville att hon skulle tycka att jag hade stökigt.

Nu tar strömmen slut på datan så det blev inte mer än så, vi hörs!




Just nu!

... vill jag leva! Just nu! Just nu! vill jag känna! Just nu! Känna luften i mina lungor! Känna blodet som pulserar!
Tomas Ledin! där kom den du!

Anywhoo.. Just nu ligger jag inlindad i en duntäckswrap, ni vet en såndär wrap man lindade in sig i när man var liten och krälade omkring på golvet med på ett väldigt osmidigt med samtidigt charmigt sätt. Japp! En sån fredagkväll vart det för mig, bortsett från att ligga på golvet och kräla då förstås. Har en vuxenpoäng för mycket för det! Eller jag tappade nog egentligen den när jag var med pojkarna härom dagen och spelade död, haha stackarna, vilken nanny de har hamnat med. ( Det var inte så hemskt som det låter, jag var inte en så trovärdig döing och jag hade en handduk på huvudet så jag såg ut som en mumie, vilket de tyckte var riktigt kul) Nu när jag börjar tänka på det så är det kanske mer synd om mig för de försökte ju faktiskt strypa mig med handduken innan jag spelade döing...

Åååh, Jag är på så konstigt humör ikväll. Jag vet egentligen inte hur detta gick till. Satt och kollade på tv och helt plötsligt så vart jag jätteglad och förvandlades till en puppa.


Var hälsad!

Som jag skrev i det tidigare inlägget så var jag och work-outa idag, det vart en lite senare träning idag eftersom att jag mötte en kändis som jag lärde känna förra veckan, hon är från Ungern och är också nanny här, en riktigt trevlig prick! Jag tror att vi stod och pratade över 1 timme efter att jag släppte av pojkarna på skolan, alla bilar från den stora parkeringen hade farit så det var bara jag och hon kvar, ibland kan man ju aldrig sluta prata ;) 

Jag tycker att det är skönt att äntligen ha fått en vän som pratar engelska för då kan jag öva på min engelska ännu mer, och det behövs fortfarande kan jag säga. Det funkar väldigt bra att prata när jag pratar med någon som jag verkligen vet inte bryr sig om jag säger nått ord fel här och där. Det är oftast när jag pratar med någon vuxen som jag blir osäker och nästan börjar stamma, haha. Känner mig som en soptipp då.

Det är så lustigt för vissa saker måste man lära sig hur man ska svara på. tex när de säger:
Hi. How are you?
Då ska man tydligen säga bara
I'm fine thank you.
Och säger man I'm fine thank you, how are you? DÅ BLIR DET ANDRA BULLAR!!!! Hehe nä men då blir de nästan lite små chockade för man ska tydligen inte fråga tillbaka när de frågar hur det är. Vilket jag tycker egentligen låter trevligare för då märker de ju att man vill veta hur de mår också men icket!

Sen en annan sak som jag fick lära mig idag. När det säger:
How do you do?
Då ska man svara:
How do you do?
Exakt samma sak? Man ska svara på frågan med en fråga. Vilket är väldigt förvirrande för mig för jag vill ju svara på frågan, inte svara med samma fråga. Den här meningen är tydligen ett ultra trevligt sätt att hälsa på varandra. trevligt för andra men förvirrande för mig, haha.

 

Visste ni att..

En banan kan bli solbränd? eller att man kan grädda en banan i bilen?
Jag märkte det idag när jag lämnade bananen i bilen när solen lös som mest. När jag kom tillbaka efter gymet så hade den fått en 3 gradig brännskada stackarn, det bara rök om den och när jag skalade den så brände jag mig nästan, den smakade precis som att den hade varit i ugnen vilket var väldigt gott men nästa gång får jag nog ta med solskyddfaktor 40 + till lillen ;)

Sååå om ni känner att ni vill ha en mömsig efterrätt efter träningen så ta med en banan en solig dag och skär ett litet snitt över hela bananisen och pressa ner några after eight, låt den sen ligga där i bilen nån timma och sen är det klart! Tror att jag ska skriva en bok om det här..

Här har ni en före och efterbild, eller det vart en efter och före bild med vad gör väl det :)

 
 

"You only live once, so do everything twice"

Kände att det är dags att planera min andra tatuering som skall sitta på min fossing. Behöver lite hjälp med vilket typsnitt som är finast däremot, eftersom att den ska sitta fast på min kröpp ett bra jäkla tag så är det ganska viktigt att det blir rätt ;) Så det hade varit supersnällt om ni kunde lämna en liten kommentar om vilken som är finast!  Tack och bock // en tjej med bestlutsångest

 
Ser nu att jag skrivit lite fel på alla 7, haha, men det är ju typsnittet ni ska kolla på ändå så det sprollar roll :)

Moaloalej

Jag fick en bild av Moa för ett tag sen som hon gjort, jag blev jätteglad!

Så om du ser det här Moa så får du gärna skicka fler :) kram på dig


Bröd bröd bröd

Försöker baka en nyttigt bröd här för att all mat de har i England är ju fullproppat med socker, mina tänder har börjat kapitulera. Maten är som en plågsam död för dem, mina småttingar...

Men det verkar som att de flesta nyttiga bröden har fil i receptet och det finns inte fil här?! Hur ska man då göra? Kan man blanda Mjölk och
Crème fraiche mån tro? blir det ungefär samma grej?

Är det nån som kan nått nyttigt bröd recept där man inte måste använda fil så får ni gärna dela med er utav det ;)

Har också funderat uti peanut butter, skulle man kunna göra sitt eget på nått sätt fast på ett lite nyttigare sätt, typ mixa ihop massa nötter med lite smör eller nått. Det man köper i affären är ju så onyttigt men de är ju så magiskt gott på en ny toastat toast, magiskt gott!!!!!!
Aja, får klura på det där.

Har märkt att de mesta jag gör om dagarna på veckorna är att träna och tänka på vad jag ska göra för mat, jag gjorde en beef Wellington förra veckan fast med fläskfilé, ni har säkert sett dom göra de på hells kitchen någon gång, de gör typ alltid de där. Dock så såg deras godare ut än min men fybubblan va gott det var ändå!

 


....

Fick just veta att jag skulle ha fått gymkortet som bonus av familjen... Attans rabarberpaj, typiskt mig att vara så ivrig uti saker och alltid fixa så snabbt.

Gyyyym

Har varit och skaffat ett gymkort idag så nu ska jag gymma och spela fotboll, det kommer bli gryymt!!!
De hade ett special erbjudande från september till december, de kostade 135 £ för alla de månaderna, alltså 33 £ i månaden vilket är ungefär 330:-. Det brukar egentligen kosta kring 48 £ för en månad + några extra utgifter om jag förstod det rätt.

Det som följer med i de medlemskapet är
 
- Gratis parkering
(vilket är superbra om man ska gå på stan för då kan man parkera där utan att behöva betala parkeringsavgift)
- Fri tillgång till simhall
   - Relaxavdelning
   - Gym
- Boka pass ( Aerobics, body pump, zumba osv)
- Jag får rabatt på Holmes beauty (De har body treatments, massage treatments, hands and feet treatmenst, eye treatments. De har egentligen allt, man kan göra gelenaglar, vaxa massa delar på kröppen och suntans.)
- Rabatt på en sportaffär.
 
Ja det är väl det, kommer inte ihåg allt men där var några grejer i alla fall. En till sak som är bra att gymet är att det är öppet till 22 de flesta dagarna ;)


Det jag gillar mest med de här gymet är att det är liiite mer spaceat än hemma. Man får en liten pryl som ser ut som ett usb minne ungefär som man bär med sig och tjoppar in i varje maskin som man använder, sen när man har varit klart på maskinen så sparar den all data om hur många kalorier man har bränt och så vidare. Man kan också kolla på tv och gå ut på internet med de här maskinerna. Jag skulle kunna sitta på facebook och grejja medan jag springer, blir lite svårt att skriva nått men ändå ganska coolt. Man har som en egen data vid varje maskin. Man kan också stoppa in sin iphone och lyssna på musik från den!!


 

När man har tränat klart så stoppar man in grejsimojsen i en annan liten data skärm där den summerar all träning och visar vad man gjort.
Som ni ser på bilden nedanför så har jag bränt 532 kalorier, de gröna prickarna är hur mycket jag har bränt på styrkemaskinerna och det gula är hur mycket jag har bränt på att cykla och spinga osv.
Det finns en till fiffig grej med allt detta, de finns så många fiffiga grejjer men den här är gooode bra. Om man känner att man vill träna mage men vill ha tips på hur man ska göra det så finns det videos i den här datan på folk som visar bra övningar för att träna just mage! Fiffigt fiffigt!! Vilka modenigheter det finns - kände mig just som 120 år gammal när jag skrev det där.



Efter gymet for jag och köpte sushi, det är så gött alltså!! Skulle kunna äta så mycket sushi att jag förvandlas till en maki rulle.

Släppte av pojkarna på skolan för ett tag sen så nu är det bara jag och scrumpydoodle hemma i huset :)


Snacks

Bjöd barnen på lite snacks idag! Det vart jordgubbar och torkat renkött som mamma skickat med posten och de älskade det. Speciellt det torkade renköttet, de tyckte att de var som godis! Det är så kul att bjuda dem på saker från Sverige och se va de tycker om de. Hörde av mamma idag att hon skulle skicka ner lite hjortronsylt, jag flörtade ner några dressingflaskor i paketet också ;) haha


nämen hej!

Den yngsta pojkar fyller år i veckan men har firats av vissa släktingar och vänner denna veckan och då har han fått en studsmatta, eller pojkarna fick den nog tillsammans. En väldigt bra leksak, den gör så att Johanna måste anstänga sig extra mycket för att leka med dem. Jag tror att jag hoppade 2 timmar i sträck idag, det var riktigt drygt men bra träning om inte annat. Pojkarna var alldeles blöta i svett för de hade hoppat så mycket och lite intensivare än mig. Annars idag så har vi byggt massa lego och pussel i vanlig ordning, börjar bli gode grym på det där med lego nu. Man bygger ju nån timme per dag ;)

 

Till lunch idag åt vi gnochi-plate. Det är kort och gott lite pasta med roliga grönsaker. De hade tydligen aldrig smakat gnochi så jag tänkte att då är det väl dags! Och när de smakade så tyckte de att de var jättegott! Jag brukar oftast he pesto på också för att det tycker att det blir ännu godare då, men ena av dem bestämde sig för att han inte gillade det helt plötsligt idag, de ändrar sig lite titt som tätt. Däremot så brukar tallriken se så tråkig ut så jag brukar göra lite små filurer utav grönsakerna för att få det att se lite roligare ut. Det verkar då funka för de äter upp alla grönsaker först av allt ;) 



London!

Hej hopp! Den här helgen har jag spenderat i London med min släkting Johnny! Det har varit superkul att äntligen ha fått se storstan och se hur Johnny bor och allt sånt. Jag tror däremot att London är lite för stort för lill landsjäntan inom mig. Jag trivs bättre ute på landet. Men det var jättekul att vara en helg sådär. Vi gick ut på några klubbar, käka mycke god mat. Eller ja, maten vi åt på en kina restaurang var väl sådär. Jag beställde friterat fläsk med lite ost och paprika-aktig bas men jag fick bara friterat fläsk med ris, vilket är gott i vanliga fall och hade funkat att äta istället för de jag egentligen hade beställt men nu hade de hett en kanel sås på köttbiten och senap på salladen. + att det fanns en liten bit från disktrasan på gallret som köttet var på. Sååå, maten var väl sådär. Smakade ungefär som en pepparkaka dränkt i senap, eller havregrynsgröt med kanel dränkt i senap. Synd att jag glömde ta kort på den... Vi åt däremot en såndär varm våffla med nutella och jordgubbar på och den kan jag verkligen inte klaga på, den var helt gudomlig! Mycke bättre än en pepparkaka med senap ;)

Annars så gick vi mycket på stan och jag hittade superfina kläder, vi såg även mycket roligt folk och var på en jätte stor marknad där det fanns huuur mycke saker som helst. Skulle nog inte hinna se allt om jag hade varit där en hel vecka ens, på marknaden alltså ;) 

En dag satt vi i en stor park och drack Crabbie's, tror att det räknas som öl? Men är såå mycke godare och man kan dricka hur många som helst! Det var riktigt trevligt, vi hade fått rökelse pinnar från någon snubbe utanför tunnelbanan som jag tände och satte bredvid oss. Kände mig lite som någon sorts hippie eller nått då faktiskt ;)

Det jag tyckte var obehagligast med London var nog att se folk ligga ute på gatorna och sova och allt detta tiggande om pengar. Det var ganska jobbigt med alla ljud från all trafik också, alla bilar med dåliga gnisslande bromsar, ambulanser & poliser, tunnelbanor. Skulle nog bli döv ganska fort efter att bo där :P





RSS 2.0