....

Älskar kvastarna de har i Thailand de är som bara en stor toffs av gräs eller nått, inga piasavakvastar inte!

Här har ni några bilder ifrån vårat hotell, inte världens bästa utsikt men va gör det, vi fick ju en katt på köpet! Jag har döpt den till Cherry, samma som våran elefant hette ;) 

Just nu väntar vi på att få energi till att röra på oss, men vart finns den nånstans, är de nån som har gömt den? Skäms nästan för att säga det men jag tror att vi ska ta en tv dag, en sån måste man ju ha också.








Kap-un-kaa

Hela förmiddagen har vi varit på resande fot. Helt slut har vi varit! Kan vara för att vi låg uppe så länge igår och flabbade.

Dagens mood: irriterade, illamående, trötta & kanske även lite känsliga.

Jag är inte så illamående men stackars Linn har haft en sån dag, gatorna som luktar bajs är inte till så mycket hjälp där. Vi misstänker att de är ifrån maten som Linn åt igår, den som var så himla billig, kostade typ 10 svenska kr. Antingen var den dålig eller så var den så stark att den gjorde kaos med magen. Vi får hoppas att de blir bättre för nu är vi på phi phi ön och ska sola och bada! när de slutar regna förstås...






:)

Ja nu säger jag, Linn och näckspärrskuddarna godnatt! Jag skojar inte, känns verkligen som att nacken är i 90 grader... Oh shit sherlock, kommer bli svårt att dyka och kolla på koraller med nackspärr, eller ännu värre bruten nacke.




Idag har vi...

Gått omkring i Phuket och kollat i butiker. Ätit massa gott som vanligt! Och sen bara tagit de lugnt på hotellet. De vi har också har gjort idag är att tacka nej till 178954 taxis och Tuktuks, de tar på krafterna för de accepterar verkligen aldrig ett nej!








Vi skulle till phi phi öarna men de blev Phuket town istället!

Eftersom att vi är tidsoptimister så vart de en liten miss i våran planering och vi missade vårat båttur ut till öarna. Men de gör inget för då hinner vi se Phuket town också! 

Och vilket rum vi hitta! Nästan mitt i Phuket town för 800 baht per natt. Ca 100kr var. Jättefint och fräscht! Man får inte ens ha skor på sig inomhus, bara tofflor som man får i receptionen.

Så nu sitter vi på balkongen och har precis tagit oss en cigg och rökt in den, standard!






.

Nu är de bara packa ihop våra grejer och fixa någon skjuts ut till phi phi öarna. Men först frukost :))))





Definitivt det största hotellrummet vi haft!

Här kommer man in!
Tv-rum 
Kök
Här går man in till sovrummet

Som är ett gigantiskt sovrum!

Master kingbed!
Och här är ingången till en stor toa!


Bästa medföljande grejerna hittills ;)


Sun view point

Idag har vi bytt hotell igen, nu har vi åkt till Nai Harn så att vi ska kunna kolla på den fantastiska solnedgången som man tydligen ska kunna se här. Vi hade lite otur så våran solnedgång var inte så fantastisk. Men de va kul att vara där i alla fall!

Något som också var ganska kul var att jag och Linn satt på en stenmur när en familj från China kommer fram helt random och frågar om pappan i familjen får ta ett kort med oss. Javisst säger vi!
Så han sätter sig bredvid och första kortet tas. Sedan var fotoshooten igång för då ville även mamman ta ett kort med oss för vi var ju sååå vackra! Efter mamman var de dotterns tur. Och när vi tror att fotoshooten är över ser vi en sista familjemedlem komma springandes nedför den 5m höga mur/branten för att få vara med på ett kort! Helt sjukt. Vi trodde först att de ville att vi skulle ta ett kort på dem framför solnedgången men icket!

Sedan kom de ett gäng jättesöta tjejer som vi tror kom ifrån Singapore, de kunde inte engelska så de var lite klurigt att prata med dem. De ville i alla fall också ta ett kort med oss :) haha













Dagens!

Ååh! Samma sak hände med inlägget jag skrev förut. Hade skrivit massor och lagt ut bilder och sen försvann allt för att jag hade dålig täckning. Men nu har jag fullt internet på rummet så förhoppningsvis händer de inte igen! Verkligen trist att skriva om allt...

Så vi började med att åka upp på berget för att titta på Kata beach. Efter de åkte vi vidare till big Buddha och kollade omkring där. Man fick ta på sig en kjol och en sjal så man skulle se ut som en vacker kvinna som inte visar så mycket hud. Där träffade vi på en apa på vägen upp till Buddha! 

Efter de åkte vi vidare och kollade på alla templen, är inte så intresserad utav sånt så jag tog mest kort på de bara för att ;)

Nu kommer de sköjsiga! Vi fick åka till ett ställe där man fick köpa smycken som var gjorda av riktiga pärlor ifrån musslor. Hur häftigt som helst! Men de var ganska dyrt så vi köpte ingenting... 

Sen åkte vi till en cashewnöt fabrik där man fick prova alla sorters nötter i olika smaker, vi fick också dricka nått som var gjort av vätskan som kommer ut ur cashewnöten då man öppnar den. Smakade lite som Crabbies om ni har druckit de nån gång? Gött i alla fall!

Det bästa var sparat till sist, elefant ridning! Våran madam hette Cherry, en stor och snäll elefant ;) efter turen fick vi också fara på en elefant och apshow. Där hade vi en väldigt snugglig elefant!


















Dagens schema!




Fortfarande på Kata beach

Lite bilder från idag! Första gången vi provatatt dricka ifrån en kokosnöt, de smakade som sött vatten, lite svårt att förklara. Sen när man druckit upp allt fick vi en sked och äta upp allt på insidan. Fruktkött? Heter det så? Är en kokosnöt en frukt? De vet it jag. 

Vi har då badat i flera timmar och dykt omkring. Så nu har vi inte bara bränt oss på armar och axlar, jag sku säga att vi har bränt oss på nästan hela kroppen. Eller i alla fall jag :)








Godmorgon allihopa!

Skulle gissa att klockan är halv 8 hemma hos er. Här har vi sen lunch, men de är våran frukost för vi vaknade för inte så länge sen. Vi missade hotellfrukosten även fast båda hade ställt larm. Aja, de är ju inte så dyrt Att köpa egen ;) 

Härliga gratisgrejjer man får på vissa hotell, på de förra fick vi tandborstar, badmössa och topps. Kanske man tar med badmössan till havet så man inte får så sletet hår. Skulle passa bra till dykarbrillorna va ;) Linn skulle nog fly sin kos om jag tog på mig de, haha. 

Inatt har vi också blivit krassliga av acn båda två... Vi som klarat oss så bra!





Kata beach

Hade skrivit världens inlägg och sen försvinner allt! Lite drygt att skriva på mobilen så jag skriver ett kort inlägg. 

Vi har kommit till Kata beach idag, skaffat ett nytt hotell som till och med har balkong! Rummet är inte riktigt lika fint som förra men de gör inget för nu har vi faktiskt BALKONG! Och inget är bättre än det. Nu kan man gå ut och sitta där och röka en cigg, bara för att vi kan.

Idag har vi badat så mycket att vi knappt har lyckats hålla oss ovanför ytan till slut. Ögonfransförlängningen har verkligen inte varit någon fördel, de har varit som att Niagarafallet har samlats på ögonfransarna och varje gång man blinkat så har man fått allt i ögat. Man kan ju tänka sig hur vi såg ut där på havet. Två sälar som plaskar runt i någon slags "hundsims" version som inte märker att de kommer stora vågor, för att vi är blinda av saltvatten. Vi tumlas runt och vet varken vart upp eller ner är och när vi kommer upp till utan igen så blir de exakt samma sak om igen ;) låter inte så kul men de var det! Haha. 

Bränt sig har men gjort idag med, hoppas aloevera sprayen funkar!







Banglaroad

Jaa igår gick vi ju till Banglaroad, helt sjukt kväll alltså. Skippar helst att skriva om den. Oförglömligt och sjukt var de. 

Den här kvällen är sista kvällen i Patong, imorgon åker vi vidare mot Kata beach. De blir lite mer sola och bada där, vi har inte hunnit få någon färg ännu. Idag sov vi ju fram till 4 så vi missade hela dagen i princip. Vi var så sjukt tärda från igår! Vi har kommit överens om att inte dricka så mycket nästa gång vi går ut för de är inte värt att vara så bakis och missa en heldags sol och bad. Blir så bakis när jag dricker nuförtiden, varför är de så? De vet it ja.




Hejhopp

Skulle vara lite badass och sola utan solskydd idag, men jag är inte så kaxig nu när jag har bränt mig. Man blir bara rödare och rödare ju längre tid som går! Men vatusan, kröjma ska jag göra senare! 

Nu ska vi dricka drinkar och äta gott, jag tror att de här är mer en Linn och Johannas matresa än en upplevaresa. Känns som att vi jobbar undercover åt "kniven mot strupen". Kollar om restaurangerna är bra ;) och de kan jag säga att, de är dem!





Stranden är funnen!

Nu har vi hittat ett nytt och bättre hotell, kostar ca 180kr natten det är 2 min till havet. Klart bättre än de förra hotellet och helt klart värt den extra hundringen! Nu har vi en jättefin toa med riktig dusch, platt tv, handdukar, bättre ac, bättre madrass, rummet luktar inte skit och vi har äntligen fått ett FÖNSTER!! 


Hör och häpna mina vänner, jag och Linn har hittat till stranden!! Men de kanske ni förstod då jag skrev att de var två min dit innan. Så som ni kanske förstår så har vi badat massor idag! det har varit fint väder och inte regnat en enda gång. Vi har också varit och ätit trerätters för ca 45kr, de var hur gott som helst! 


Här har ni bananpankaka som man doppade i choklad, ruskigt gott!





Älskar detta land!!


Vilken show!!

Även fast de flesta låtarna var på thailändska så hade de även med lite låtar på engelska som man kände igen. Så de hade gjort en bra mix av båda språken.

Men alltså va vackra de var! De var många som man tänkte "men vafan, sådär vill jag ju också se ut". Endel hade världens timglaskroppar och väldigt fina kvinnliga drag i ansiktena medan vissa då, hade lite mer manliga saker. Som håriga armhålor och stora adamsäpplen ;) 

Jag tror att jag och Linn satt till 90% och letade efter de där adamsäpplena för vi kunde verkligen inte tro att alla var män! 








Soo..

Ja vi sov ju som sagt till halv 1 idag så än så länge har vi bara gått längs gatan vi bor på och köpt lite saker och tittat oss omkring. Vi han nästan gå till banglaroad men då vart vi hungriga så vi hittade ett trevligt gäng thailändskor och en kille från Australien och åt där med dem. På en gata strax innan bangla. Maten var stark som fan! Jag satt nästan och grina när jag åt den. Men den stora ölen till maten gjorde de mycket bättre :) 

Efter den goda maten var vi tvungen gå tillbaka till hotellet och förbereda oss för ladyboy showen vi bokat för kvällen, så nu in i duschen! Bangla och stranden får vänta till imorgon ;)

Lyckades pruta ner denna från 600bath till 350bath. Så den kosta kring 87kr. Ingen aning om de är bra eller inte. Men jag gjorde min första prutning så jag är stolt :)

Tror att de var ungefär samma för ryggan.



Hej!

Idag har de regnat en del, de skulle tydligen ta en vecka innan de skulle sluta helt. Så vi har fokuserat på att planera våran resa lite mer. Vi har ju faktiskt inte planerat längre än att vi ska till Patong, och här är vi ju nu!

De vi har kommit fram till är att gå igenom banglaroad bara för att de är ett måste, ett plus hade också varit att ta sig till stranden ;) hatar vägarbeten...
Sen lutar de åt nån elefant tur uppi skogen. Vi får väl se! 




framme

Kom ju fram till Patong igår! Vi gick runt lite och kollade men vi var helt slut så de blev en tidig kväll för oss, tror vi gick och la oss kring 21? Sen vaknade vi halv 1 idag. Så några timmars sömn vart det. 

Vi upptäckte igår att de inte är ett vanligt presley guesthouse vi har bokat, utan ett Elvis Presleys guesthouse! Haha, såklart har vi bokat de mest lejda stället att bo på. 
Rummet luktar konstigt, de finns inga fönster och madrassen är stenhård. Men för 83kr natten är de ju inte så dåligt! Sen måste jag ju ge cred för att tvn och acn funkar <3





Arlanda, Ett steg närmare Thailand!!




They tried to make me go to rehab but I said

No no no, far till Thailand istället :)

Har nu hämtat upp Sämstvännen Linn och får skjuts med spaceshippet till flygplatsen. Kan inte annat än säga: de känns bra, så jävla bra!





DU!

Har glömt att berätta om våran heldag i Piteå!

Jag och Linn åkte in till Piteå vid 9 och tog våran första hepatit spruta så nu har vi 30% skydd mot det. Hade helst velat ha 120% men de då hade vi fått vänta ett år med att åka till Thailand... Då har jag hellre gulsot. Känner nästan lite "pest eller kolera" över det, som Linn brukar säga. 

Efter vaccinet så har vi haft släktträff med Linns släkt känns de som. Vi har varit och hälsat på hennes mormor som är hel skön! Hon hade verkligen roliga och annorlunda historier att berätta, jag vill bli som henne då jag är 85. Hänga med mina väninnor och dricka ett vinglas på kvällskvisten bara för att man kan ;) Hemma hos mormorn bjöds det på fika och en tidig julklapp/födelsedagspresent till Linn eftersom att vi ska ut och resa så fick hon ett bidrag till det. 

Efter besöket hos mormorn åkte vi vidare till Linns pappa och hälsade på, där bjöds det på prinsesstårta och kaffe. Efter de besöket åkte vi vidare till Linns syster där de bjöds på sockerkaka och te. Och sist men inte minst åkte vi till Linns morbror och hälsade på och där bjöds det på fika och te. Och en tidig julklapp till Linn :) Så vi har fikat mer än vad man gör på julafton idag kan man säga! Shit pommes alltså.. 

Det sista vi gjorde var att åka till Ica i lillpiteå och leverera kakor. De är nämligen så att Chokoland, företaget jag jobbat åt, har fått sina första icahyllor! Grattis grattis :)





"Har du pass, piller och pengar med dig?"

De tre P:na man alltid för höra när man ska resa nånstans!
 
Nu börjar verkligheten komma ifatt en på riktigt, vi åker imorgon, IMORGON?!
Det ska bli så skönt att åka utomlands för de var så sjukt länge sen. Och ja, jag vet att jag "nyss" var i England. Men England var inte varmt och man kunde inte sola och bada där så de gills inte.
 
Handbagaget och ryggan står i hallen halvpackad, har sparat gott om plats för allt billigt krafs man kommer köpa. Förhoppningsvis också alla julklappar jag kommer hitta!
Jag hade gjort en hel flaska av min Tom Collins specialshot som vart sjukt god. Jag tänkte packa med den så att jag och Linn kunde dricka den i Stockholm när vi väntade på flyget till Thailand. Vi ska vänta i ca 7 timmar där...
Men då kom jag på att man inte kan ha den i handbagaget och att man måste checka ut ryggan och bära på den hela dagen på flygplatsen om man vill få tag i flaskan om man la den där. Så de kändes inte värt de, Tom Collins får alltså stanna hemma.
 
Kommer ihåg en julklapp jag gav till min Mor förra året. Jag hade lurat henne att jag ville vara kvar i England och fira jul med min engelska familj för att jag var så intresserad utav att se hur de firade sin jul. Men jag hade egentligen bokat ett flyg hem redan i slutet av oktober. Och gissa hur svårt det var för mig att inte försäga mig varje gång jag pratade med mamma, jag har så himla dåligt pokerface att man märker att jag har nått lurt på gång även fast man inte ser mitt ansikte, man hör de direkt på min röst. Men jag hade ändå lyckats ganska bra för jag tror inte att mamma anade någonting.
 
Hursom, jag köpte denna ursnygga discotomtedräkt, en peruk, lady gaga brillor och en blinkande grej att ha i munnen. Jag köpte högtalare också med de tappade jag tyvärr bort.
Pappa hämtade upp mig på flygplatsen och skjutsade mig ner till Mamma och Moa. Sen så smög jag som en liten ninja fram till dörren och plingade på. Trippa fram på tårna kanske man kan säga. När mamma öppnar dörren så spelar jag upp nån jullåt som jag tror Euskefeurat spelade, en låt med bra drag i alla fall, sen dansade jag omkring i min coola tomtedräkt med ett smile som blinkade av alla möjliga sorters färger. Jag såg med andra ord, inte riktigt klok ut...
 
Minen Mamma hade när hon öppnade dörren och såg mig var oslagbar! haha. Man såg riktigt hur hon gick igenom hela Vidsels befolkning i huvudet för att kunna komma på vem de kunde vara under denna peruk och dessa ladygagabrillor. Och någonstans kunde man också se hur hon tänkte" Men kan de vara Johanna, de går ju inte, hon är ju i England, eller?!"
 
Efter ett tags dansande så lyfte jag på brillorna och då tror jag minsann att det föll någon liten tår när hon såg att det var jag, chockad med ack så glad ;)
 
 

Hepatit..justeja!

Nu är det bara två dagar kvar tills vi åker! 
Jag och Linn satt hemma hos mig och planerade igår och kom på att vi inte har tagit några sprutor mot Hepatit (?!). Man måste ju ta 3 sprutor vid tre olika tillfällen har jag hört, så förhoppningsvis hinner vi ta en spruta innan vi åker. Kanske man får 30% skydd i alla fall! De skulle inte förvåna mig ifall jag skulle bli smittad, så skör som jag är. Kommer säkert bli så att jag får hepatit B till och med, skulle inte förvåna mig.
 
"Nästan alla som får hepatit B blir friska, men några har kvar sjukdomen hela livet, så kallad kronisk hepatit B. Då kan man leva som vanligt men man ska undvika att belasta levern med till exempel alkohol och tänka på smittorisken."
 
Tänk om man skulle vara i den % som får kroniskt hepatit, alltså att ha kvar sjukdomen hela livet. Ingen skulle vilja umgås med en. Man skulle gå omkring och ses som en Bakteriehärd och en partypooper eftersom att man inte kan dricka alkohol.
När man går förbi på gatorna kommer alla he fingrarna som ett kors emot en och låta: KCHSSSSS! haha, ett intärnskämt kom de där ;)
 
Det bästa med de här är att OM jag eller Linn skulle få hepatit så kommer symtomen inte märkas förrän efter 3 månader. Så vi kan alltså njuta av hela våran semester i Thailand utan att bli gula och börja må illa! ;) success..
 
 
 
 

Thaiarnas land!

Som Rubriken lyder så ska jag åka till Thailand!
Det ska bli så skönt att bara sola och bada och förhoppningsvis inte bränna sig för mycket. Lite lagomt sådär hade varit skönt!

Var så extremt besviken eftersom att det inte blev nå Kina för mig så jag började och tröst titta på lite utlandsresor bara för att trösta mig själv, de hjälpte egentligen inte så mycket utan jag vart mest mer plågad.
Men då hittade jag en resa till Thailand som verkade billig och tänkte: Alltså vafan, jag förtjänar faktiskt att få åka till något varmt och skönt ställe och bara va. Dricka massa drinkar och inte behöva tänka på att man ska jobba dagen efter. Så jag tog en vild chansning och ringde till Linn och frågade om hon ville följa OCH DE VILLE HON! Så på torsdag åker vi till Thailand!! i 3 veckor!!

Dra mig baklänges och framlänges igen. Fattar inte att vi verkligen åker. Vi pratar så mycket om saker vi vill göra men de blir som aldrig av för att de alltid är nått som dyker upp.

Sen när jag kommer hem från Thailand så har jag lite andra planer som till 90% blir av. Men de ska jag skriva mer om sen efter thaiarnas land för jag är en expert på att prata om saker jag halvbestämt som sedan inte blir av för att nått dyker upp eller att jag hittat på nått annat att göra. Man vill ju inte vara den som "pratar mycket men aldrig gör nått".
Men de är ju extra svårt när man blir exalterad över nått och går och tänker på det 24x7. Då vill man ju bara berätta det för allt och alla! Varenda liten kotte som går förbi ;)

 
 

Tjolololoo!

Nu har jag blivit lite pushad via snapchat att jag måste börja uppdatera på min blogg. Så här är jag gott folk!

Det har inte hänt så mycket här sedan jag var i England ser jag! Antingen har de varit väldigt trist i Sverige och att jag inte har haft någon anledning till att blogga eller så har jag bara inte orkat, de vet it ja!

Sitter för tillfället och skypar med Tessan och väntar på en arbetsintervju från Kina, SAY WHAAAAT?! Japp, ni läste rätt, från Hongkong i Kina! Har jag blivit galen kan man ju fråga sig, de vet man it!

Satt bara och sökte lite random om företaget och hamnade på en hemsida som skrev massor med dåliga saker om företaget, att de lurar en på pengar osv. Så, jag loggade ganska snappt ut från skype och har bestämt mig för att inte närvara på intervjun. Så he blir nog inte nå Kina för mig i alla fall... Jag som var så taggad, synd att företaget var så oseriöst...

 
 

RSS 2.0