Soptippsmöss!!

Det verkar som att jag har fått lite oinbjudna gäster i min bil som både gnager och skiter överallt. Och det värsta är att jag tror att de har kommit för att stanna, de tar fyllning och olika tyger säkert för att bygga ett stort oåtkommligt bo och föröka sig i som idioter och bjuda in hela mus-släkten och ha incest familjefest... I min bil! Det är det sista stället som jag skulle kunna tänka mig att möss skulle vilja hålla till.

Men nu har jag lagt ut lite musfällor som jag hoppas att de kliver på tio gånger om i lillkofferten.

Jag är en djurvän egentligen men... Jävla musjävlar kan ni bara dööö, eller hitta någon annans bil att bo i!!!!!

.


Dagens bästa!

Det måste vara att gå på en vanlig toalett och slippa ett utedass där röven fryser fast!

Annars då. Ja det är ingen vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag, för det är Jeanettes födelsedag, hurra hurra hurra!
Jeanette fyller hela 40 år idag men man hade kunnat tro 25 för hon är en riktig pudding ;)

Så Grattis Grattis, snart kommer jag hem med en prinsesstårta för att fika med födelsedagsprinsessan, kommer bli möööms!

.


Godmorgon!

Kring 2 inatt så fick vi tillbaka strömmen så vi överlevde natten utan kyla. Det var väldigt skönt, jag hatar att frysa! Men jag kan inte komma på vad som är värst, att svettas eller att frysa? Samma som frysa ihjäl eller brinna upp? Där hade jag nog valt frysa ihjäl för då domnat man väl bort? Ja, vilka tankar man har...

I alla fall så lever vi! kände att det blev lite dålig stämning några rader upp, och inget träd har fallit på huset heller. Slutet gott allting gott!

.


Bakning i strömavbrottet!

På nått konstigt sätt så blev jag sugen på att baka nu när det blev strömavbrott, så chokladbollar fick det bli!

.


Please don't stop the music

Kände att det var dags att börja spela igen, så nu har jag skaffat mig ett midi-keyboard! Jag måste bara skaffa en bättre dator för att kunna använda den, min dator har lite för dåliga program... (Man måste koppla in den i en dator för att den ska kunna fungera)

.


Restaurang Peking

Lyxade till det nu på lunchkvisten med lite kinamat!

.


.........................

Med det här säger en nyduschad Jojji Godnatt!

.


Latis

Det är så skönt att det finns pizzerior ibland. Man bara kommer in beställer in mat och sen på 15 minuter en kvart så får man maten serverad utan att ha lyft ett finger. Jag var vrålhungrig idag för att jag inte hade orkat göra lunch heller.

Som pizzabagaren sa till mig:
- du åt snabb du va hungri ha?

.


På tal om jul

Jag har hittat ett par supermysiga innetofflor som jag gärna skulle vilja ha i julklapp. Om tomten läser min blogg just nu så kan jag tipsa om att dom finns på Ica maxi för 149:- (storlek 40-41). tack i förhand!

 

Dom skulle passa så bra till halsduken och vantarna jag köpte idag.

Längtar tills jag kommer hem


Jul, jul. Strålande jul :)

Har varit in på bluebox och gjort bort alla julklappsköp, känns väldigt skönt. Så snart kommer det ett paket hem till dig mamma som du inte får öppna, men du får gärna hämta det på ica åt mig, hehe.

Hittade den här också som jag så gärna vill ha, 4 olika skärbrädor inne i ett litet stativ så det ser ut som en bok. Tyckte att det var en så himla kul lösning! Hade tänkt köpa den till mamma faktiskt men tyckte att den var lite för expensive, den kostade 649:- plus frakt, För lite plast????

Nelly.se

Hatar nelly.se... Dom har så sjukt snygga klänningar när man måste spara sina pengar som mest och när man behöver en klänning till nyår som best. Haha, där dök lillrimmarn upp. Så pass till jul!

Absolut Raspberry Screwdriver

- 1 del Absolut Raspberry
- Apelsinjuice

Bygg över is i ett longdrinkglas.
Garnera med apelsin.
servera med sugrör.






I helgen kommer det drickas lite drinkar och jag brukar alltid dricka Tom Collins för att det är så enkel att göra och samtidigt supergott + att den är billig att göra. När man inte har det bra ekonomiskt så passar den bra, det är ju egentligen bara Ginen som är dyr. Eftersom att jag håller på att spara till Åre resan så får det bli något billigt och gott i helgen med. Men den här gången tänkte jag testa Absolut Raspberry Screwdriver och där behöver man bara Absolute Rasberry och apelsinjuice, en väldigt fräsch, enkel och billig drink!

To do list!

Nu har jag fått en liten lista på saker att göra. Det är inget roligt väder ute idag, det både regnar och blåser så jag kommer vara inne och knoga på med att riva ut vedspisen, sandpappra spackel bakom kylskåpet och bära upp mer grus uppför den fördömda trappen.

.


Right direction

idag har jag som sagt hunnit med mycket, det känns i kroppen.

Ska bli skönt att slappa nu och se Sherlock Holmes.

Det första jag gjorde idag var att spika ihop en trall till duschen i tvättstugan, så nu har vi nått att stå på när vi duschar.

.

.

Sen har jag grejjat och donat i Teknikrummet. Jag började med att sopa upp allt bråte och jord och fylla upp med grus i de stora hålen i golvet. Sen har jag målat båda väggarna vita så nu ser det mycket fräschare ut, blir lite roligare att gå in i rummet nu när man ska mixtra med dom dära pannorna eller vad det är.

.

.

Den här så kallade djävulstrappan har jag burit upp 6 hinkar med grus uppför. (Grushögen är precis bakom bilen på bilden). Och en stor gipsplatta... Det kändes i lillkroppen kan jag säga!

.

Jag hann även med att isolera igen dörren och fönstret i de gamla köket (blivande badrum). Så nu slipper moster och katterna frysa i vinter!

.

.

Känner att jag är väldigt nöjd med min prestation idag, hoppas att jag är lika effektiv imorgon!


Veggo veggo veggo

Idag blev det vegetarisk snitzel, kokt broccolimix och hemmagjord potatismos till middag, riktigt gott!

Det är faktiskt första gången som jag har gjort egen hemmagjord potatismos, inga vuxen poäng där inte!

.

 


Oh yeah oh yeah oh yeah

Idag har jag hunnit med mycket! Ska skriva allt jag gjort och lägga ut bilder i ett senare inlägg.

Något annat som är värt att nämna är att Bosse och Sture satt bredvid varann jättelänge idag utan att någon klo kom fram. Och jag och Sture har börjat komma lite bättre överens, titta så mysigt han tycker det är när jag kammar honom!

.

 


You got to do what you got to do

Det blev cornflakes och mjölk till frukost idag, det var inte igår man åt det!

Under fukosten medan jag lyssnade på Melissa Horn började jag fundera "när var det jag åt kött senast?". jag blev som stolt först när jag trodde att det var över en vecka sen sist men jag kom på att det var ju senast i måndags som jag åt en köttfärspaj...

Jag hade nog kunnat vara vegitarian om inte kött hade varit så helt sjukt gott. Och ett liv utan torkat renkött hade ju varit olidligt, huvva, vill inte ens tänka tanken.

.


Piercing

Jag har alltid tänkt "biter jag en enda gång till på den här tungpiercingen så åker det ut!". Men då när man väl råkar bita på den tänker man "nä jag bet ju inte så hårt den här gången, det gjorde ju inte så speciellt ont, nästa gång jag biter på den så tar jag bort den".

Men nu, nu ÄR det sista gången jag någonsin kommer bita sönder tänderna på den där piercingen. Nu är den borta föralltid! Och jag tänker inte gå igenom smärtan att pierca tungan igen, aldrig någonsin, never ever!

Måste boka tid hos tandläkaren för att laga mina trasiga tänder, dom mår inte så bra. När det är den minsta lilla köldpust fryser dom så mycket att det ilar i hela munnen.


Ett under har skett!

Jag har fått klappa Sture idag! Två gånger till och med, det var faktiskt nästan så att han tyckte om det.

Annars brukar man inte få komma närmare än såhär:

.


Lillasyster

Idag har jag torkat bort spindelnät och damm ifrån hela innertaket, sen har jag skrubbat hela öppnaspisen så att den har fått tillbaka sin riktiga färg, det vill säga vit.

Sen i väntan på att Jeanette skulle komma hem så tog jag fram konstnären i mig själv och målade en bild på lilla Moa.

.


Inredning

Här är två saker jag kommer införskaffa mig till mitt place, när jag nu skaffar mig ett eget place ;)

En jättefin lampa från Ikea, jag har kollat in den här varenda gång jag har varit på Ikea, tycker att den är superfin!

 

Och den här apelsintjosan saken från Ica, jag köpte den till Jeanette i inflyttnings present för att jag tyckte att den var så frän. Det är nästan så att man har börjat äta apelsiner oftare när det blir lite roligare ;)


Köttfärsås

Min goda men extremt onyttiga köttfärsås. Den här får vinterpjööt att växa!

Först steker jag lök och margarin en stund, sen her jag i köttfärsen och kryddar med vitpeppar och salt.
(i det här läget har jag kornfärs eftersom att jag bor med min vegitariska moster)



När köttfärsen har stekts färdigt her jag ner 2-3 matskedar mjöl och
rör om tills all mjöl har "gått in i köttfärsen"

Sedan häller jag i mjölk, man ska precis skymta köttfärsen genom mjölken. Efter det låter man det koka ett tag under omrörning enda tills den tjocknar till och tjocknar den till för mycket så häller du bara ner mer mjölk.



Sen tar du fram ketchupflaskan och sprutar ner ketchup så mycket som du vill ha. Jag brukar he ner lite Hot Chili Black Pepper också för att få det lite starkare.


Sen är det bara att he ner såndär soya som göra att köttfärsåsen får färg och sen är det klart!




Undra vad Anna Skipper skulle säga om de här...


My little Italian friend

Den här dagen gick lite fortare än dom andra för idag fick jag dema med en liten kompis! Eller en gode stor en. Kocken och jag delade våran livshistoria, han hade varit velat bli kock enda sen han var en liten spe pojk så han hade gått en kockutbildning hemma, med sin mamma som utbildare. Sedan när han hade firat sin student, som bara bestod av en fikastund med sin mor och mormor, flyttade han till Italien och lärde sig koka riktig Italiensk pasta på en gammal kullerstensgata.

Och där träffade han Lady & luffsen för första gången.


På ica

Något som jag hatar och tyvärr är väldigt bra på att göra. Att skämma ut mig...

Jag köpte en sådär fryst köttfärspaj som man värmer i micron och var på väg in till fikarummet. När jag står vid fikadörren så ser jag att det sitter massa folk och lunchar (jag som gick extra sent för att det skulle vara så lite folk som möjligt). Nä det var bara att öppna dörren och marschera in och känna sig som ett djur i en bur med allas blickar på sig.

Hej hej säger jag och går till micron och stoppar in min fina paj. Och så klart så börjar det ryka från micron och lukta bränt, åter alla blickar på mig, då har jag ju inte tagit ur pajen ur folieformen...

.

 


Modellab

Jag var ju på modellab i Göteborg igår som ni säkert sett, eller ni som jag har på Facebook i alla fall. Hur som helst så var det en riktigt kul upplevelse och det tog inte alls lång tid som många säger, det var super trevlig personal som tog väl hand om en. Jag blev till och med efterfrågad om mitt cv så jag fick skriva ut det och ge det till tjejen i receptionen så skulle hon ge det vidare till någon arbetsledare i Lule, så om jag har tur så kanske jag får jobba på modellab i Lule ;)

 

 


Ny design

Nu har det hänt lite grejjer här, har ändrat lite fram och tillbaka på bloggen och till slut blev det så här.
Så vad tycker ni?

Omröstningen Vilken var finast? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa din egen omröstning!


Tjabba tjena hallå!

Som vanligt varje demodag står jag och säger :
Varsågod att provsmaka färdiga såser och dressingar från Delikatessfabriken i Norrbotten!


Jag har fått många olika roliga svar på det:

- vad var det sa du? Kalorifabriken??

- Är det hembränt?

- Det tar vi! sa polisen.

- Ortodartodorto darto dorto, smaka gott, ortodartoschorto dartodarto!

- Men Gud, det här ser ju helt löjligt ut, det är ju en pytte liten mängd på det där fatet, herregud. Men jag säger ju bara som jag tycker!

- (Deras livshistoria) Jamen du vet, jag köpte den här bearnaise såsen till min man men han tyckte inte om den vettu, han tycker mer om det jag gör själv för hemlagat, det ska det vara! Förr i tiden fanns det inte så här mycket färdigfabrikat utan då fick man minsann gå ut i 30 minus och mjölka korna och hämta ägg från hönorna för att göra egen dressing. Mjölken hann ju nästan frysa innan man hann in med den i huset igen!

- (Teckenspråk)


Idag var det en som frågade:
Är det esch i den där?
- vadå för något?
- esch?

ja vafasen kan esch vara för något, menar han ägg eller??...

Brytbröd

Brytbröd, det otroliga brödet... När jag var på Coop idag så såg jag denna, ett brytbröd?! Jag tror aldrig under hela mitt liv att jag har sett ett brytbröd?! Jag stod väldigt länge och var helt fascinerad av det här brödet.


Hur är det meningen att den ska rymmas någonstans i köket? finns det ens en plastpåse till den som är sådär stor? tänk om man vill ha frallan som är just i mitten? Om man inte har någon påse till den som passar så torkar ju hela brödet till en enda stor skorpa, är det de som är meningen? en skorpa of doom att doppa i sitt te liksom...



Var nästan sugen att köpa med den hem, torka den, hänga upp det på väggen som prydnad, kanske till och med he en liten tistel på kanten lite fint, kanske ge den till tomten så att han slutar äta upp allas julgröt.





sova

Nu är det dags att fara in till Kungsbacka och frysa arslet av sig bland alla kylar och frysar, längtar!
Inte nog med det, mitt morgonhumör är verkligen inte på topp idag... blev väckt av Viktoria som hoppar upp i sängen med sina blöta och vassa tassar. För att vara en ganska liten hund så är hon väldigt tung. Men innan det så har jag blivit väckt 1089282950298340 gånger till av katter, folk som klivit upp före mig, hundar, hundar igen och till sist min väckarklocka som ringde halv 9. Inatt ska jag lägga in min säng i mina kusiners garderob och stänga och bomma igen dörren. Jag märkte att det var ganska ljudisolerat där inne.

Sen förhoppningsvis så kan jag få sova en hel natt utan att vakna minst 5 gånger innan jag egentligen ska upp.



Som ni vet så är sömn en ganska viktig del i mitt liv ;)

kök

Skulle skriva ett jättebra inlägg. Men såg nu att mina före och efterbilder sög... så det får bli ett lite halvdant inlägg.

Här är köket under regling


Och här är det färdigreglat med gipskivor och grejjer. (på den här bilden så är fönstret till vänster)


Som sakt, efterbilden skulle jag ha tagit så att hela diskbänken syntes men det får bli ett senare projekt.

Hej!

Sitter just nu utanför handelsbanken i Svenljunga och väntar på min kära mormor, sen bär det av mot Jeanettes hus för att försöka böka in en tvättmaskin genom en dörr som är för liten... Hej!

Du och jag Doris, du och jag.

Vilken morgon jag och Doris har haft idag, helt otroligt. Vi har sovit fram till klockan 1 och bara legat i sängen och dragit oss. Det har varit alldeles tyst och skönt. Jag har knogat med att kolla lite på utbildningar/jobb. Funderat lite på framtidsplanerna. Det är bara det att jag har så många och vill göra alla samtidigt så alla omkring mig blir förvirrade och irriterade för att jag inte vet vad jag vill göra, när jag vill göra det och hur jag ska göra det. Och så blir jag irriterad för att jag inte får göra som jag vill, ett sånt illspecko man är, det blir som en enda stor ond cirkel. Men idag ska jag försöka komma på någon vettig plan...efter att jag har läst lite i min bok som förövrigt är ganska bra!



Och lilla knepiDoris är såklart med på ett litet hörn också,
hon ser nästan lite creepy ut på den här bilden... creepyDoris


On my way home

Det blev så att jag stannade en extra natt hos Camilla i Oslo, mitt lata jag tog över så jag orkade inte fara.
Men klockan 9 på morgonen så började jag rulla, vanligtvis tar det kanske 5 timmar att köra hem utan några stopp. För mig tog det 9 timmar och den här gången var det inte för att jag körde fel utan för att jag var så himla trött. Så jag stannade två gånger för att sova och det var så himla skönt! ... förutom att man vaknade lite då och då av att det var helt sinnesjukt kallt. Men att sova tackar man ju aldrig nej till!

Så här fint väder var det när jag började köra på morgonen.

                   

Och så här fint väder var det på eftermiddagen efter mina powernaps, man såg ingenting nästan. Då ångrade jag verkligen att jag hade sovit bort det fina vädret...

                   


home sweet home

Idag vaknade jag upp med olidlig smärta i mina knän och hål i mina byxor. På nått sätt lyckades jag fastna med klackarna i trottoarkanten igår och föll ut på vägen och jag hade för viktiga saker i mina händer för att ta emot mig (...en öl och smörgosrån) så mina knän fick ta smällen.

Sen i eftermiddag är det dags att börja pallra mig hemåt till kära Sverige, parkerings avgifterna här är alldeles för höga för min ekonomiklass, tyvär. Så nu ska jag kämpa mig igenom all hemsk trafik och alla jobbiga tullar, längtar inte det minsta efter det!


The sun will rise - Kelly Clarkson




"Somehow my clouds disappeared, Somehow I made it here"

"When you've lost your light, the sun will rise
and it'll be alright"

Oslo

Jag var i Uddevalla och jobbade när Camilla hörde av sig och ville att jag skulle komma till Olso, och jag tackar aldrig nej till roliga impulsgrejer så efter jobbet styrde jag bubblan mot Olso, mot svenska förnedringen. I Oslo bjöds det såklart på massa öl och roligt folk! Och massa paow pikaow ölspel, alltid kul att vara lite mongo. Förövrigt så är jag grymt less på Norge, fattar inte vad dom säger och man får böter för att man har dubbdäck, eller "piggdekk" som det heter här... skrutt skrutt skrutt. Men folket på svenska förnedringen överväger allt det dåliga, dom är verkligen superhärliga och supersköjj!


Långklänning

Sprang förbi Lindex och såg denna långklänning i skyltfönstret och
gick in och testade den mest för skojs skull, tyckte nästan att den var lite fin!

 


Mossa

Jag fick äran att skrapa bort mossa från taket och se så fint he vorte! Jag använde först en liten skrapa till ena sidan och det tog många svettiga timmar innan jag fick bort allt, men sen, då fann jag skrapan som syns där på kortet. Den var som sänd från ovan och var mer än varmt välkommen. Med den nya nimbus 2000 skrapan tog det knappt en timme innan jag fick bort allt!


Stort +

Att vara norrlänning.

Det verkar som att många här nere gillar norrlänningar, direkt dom hör på en att man kommer uppifrån så blir dom supersnälla. De släpper fram en först i kön, ger rabatter och gratis entré, rullar ut röda mattan när man kommer och går.

Kanske mest önsketänkande just det där... hehe.  Men dom blir riktigt glada och trevliga och det känns ju väldigt kul. Måste nog ringa till någon hemifrån som har den grövsta norrländskan så jag får tillbaka dialekten lite, känns som att den håller på att tyna bort ;)

Regling

Nu var det några dagar sen jag var i Jeanettes hus och det har hänt en del där sen jag var där sist så nu vet jag inte riktigt hur det ser ut. Sist jag var där i alla fall så regla vi väggarna för att kunna sätta dit isolering och jag skruvade fast gips klart i taket i källaren där alla rör (till någonting) ska vara.

Det här är en bild från det blivande köket! :)



och där i hörnet är min käre morfar

En liten kompis

Doris är nog den mysigaste och snällaste katten jag har träffat. Hon ligger nästan alltid i min säng när jag ska gå och lägga mig och om hon går iväg under natten så kommer hon tillbaka och lägger sig hos mig på morgonen igen. Tydligen så föddes hon med vattenskalle så hon är inte riktigt klar i kolan. Hon har inte riktigt alla indianer i kanoten lixom ;)

Doris Doris Doris... hon är som en säck potatis som bara går omkring och spinner och kurrar och sover för det mesta.



Demo

Har inte varit så effektiv på jobbsökarfronten så jag kämpar på med de två demos jag har i veckan. Det finns stunder då man bara vill lägga sig i en frys och frysas ner tills jobbardagen är slut, och sen finns det stunder som senast i Varberg då det kom fram lite äldre folk och provsmakade.
De kommer fram, tittar på det 4 olika färgklickarna, lyfter lite skakande på skeden och sen... rör de ihop alla 4 olika smaker till en enda stor.

Och efter en stunds fundering och nogrant smakande på den ihoprörda sörjan säger en dam:... DEN vill jag ha!

Då står man där som det största frågetecknet som man kan tänka sig. Ska jag ge henne alla 4 dressingar så hon kan blanda ihop dom hemma själv till en stor sörja? Ska jag bara chansa på en av de 4 och ge henne den?

Efter ett tag så chansade jag och gav henne currydressingen.

Men nej nej nej, det dög inte! För det var ju curry i den och det tyckte hon ju minsann inte om!



Så det har ju minsann sina ups & downs kan man ju säga :)


RSS 2.0