Har en liten fundering..

Ser ni att jag svarat på era kommentarer? Jag började tänka på det nu att man kanske inte märker att jag svarar på kommentarerna i kommentarsfältet. Jag kanske borde skriva kommentarerna i ett inlägg istället? 

Tycker att det är så kul att få kommentarer så jag har svarat på alla! Så om ni saknar ett svar på nån kommentar ni skickat så kan ni gå tillbaka till inlägget och titta där ;)
 
 
Ordet Kommentar förekom 7 ggr i den här texten, nån mer än jag som tyckte att det var lite störande? haha.

Kill me softly

Exakt så känner jag idag.


Några bilder från idag!



(Det här är båten vi gick ombord på)










Hey!

Nu är jag tillbaka från London trippen!

Det har varit jättekul idag och jag har tagit så mycket bilder, tror det blev närmare 150 i alla fall. Jag ska sortera ut dem och redigera lite sen slänger jag upp nåra så ni får se. Jag är så sjukt trött just nu efter allt resande fram och tillbaka. Vi åkte bil härifrån till tågstationen, sedan åkte vi tåg till nått ställe där vi tog tunnelbana till nått ställe och sedan åkte vi båt till ett nytt ställe och käkade där, sedan åkte vi en liten liten båt ut till den stora marinbåten... Och sen hela vägen tillbaka igen. (Jag märker nu att det var tur att jag inte åkte själv för jag kommer inte ens ihåg vad ställena heter)  Jag bar på en stor ryggsäck med alla pojkarnas saker i nästan hela vägen, det var grymt härligt, speciellt i den varma och klibbiga tunnelbanan, mmm....
Men å andra sidan så vill jag bära den för jag då kunde jag känna att jag verkligen hjälpte till och inte bara satt och glassade så jag får skylla mig själv ;)

Nu är det dags att skruva bort skruvarna som håller uppe detta smile och sen duscha bort all nasty-tunnelbana-tjosan. Kommer bli så skönt att lägga sig och sova ikväll.
 
 



Ser nu att jag glömt att ta bort Starwars klistermärket som jag fick av pojkarna. Jag vet inte riktigt vad det är på den men jag tror att det ska vara nån slags krok från starwars. Det är nog bäst att inte tappa bort den i alla fall för då blir de väl besvikna på jowhänna, som de uttalar mitt namn ;)

Haya

schemat för i veckan har ändrats lite, imorgon blir det att fara till London och åka på en navy boat. Fick även höra att vi skulle få sitta i en helikopter! Däremot så kommer vi inte få åka i den, vilket jag tyckte var lite synd ;) Men jag tror att morgondagen kommer bli riktigt grym ändå. Jag ska ta med systemkameran den här gången, jag har varit riktigt dålig på att ta med den på senaste. Har nog bara haft med den 1 gång på de 27 dagarna jag varit här. Jag har nästan varit här i en måndad?! Guu va tiden går fort.


 
 

:)))))) <--- Många dubbelhakor

Tror att jag ska gå ner och toasta en bagel och smöra på lite peanutbutter. Helt sjukt gott alltså, heeelt sjukt.
Har aldrig tänkt tanken förut att he jordnötsmör på en macka, tänker bara på att baka snickerskaka :))

Kan inte sluta tänka på den här videon varje gång jag hör peanut butter. Det är nästan så att jag sjunger den när jag brer bageln, haha. Peanut butter jelly time, it's peanut butter jelly time, peanut butter jelly, peanut butter jelly, peanut butter jelly. Den kan lätt fastna på hjärnan!
 
 
 

buhuu

Det vart ingen fotbollsmatch för mig idag........
 
Registreringen hade inte gått igenom så jag fick inte spela. Jag som hade taggat och var 120% redo, jag hann till och med börja byta om till fotbollskläderna innan de sa nått, vilket jag tyckte var lite dåligt, de hade i alla fall kunnat säga nått innan jag började byta om. Aja, får vara med på nästa match på Söndag istället! Då hinner jag fara ut och springa lite, det känns som att jag säger att jag ska ut och springa hela tiden men aldrig gör det , skärpning där.

Den här helgens vila har varit nyttig för min kropp och själ, jag längtar till att ta hand om pojkarna imorgon. Jag har massa planer på vad vi ska göra men vi får väl se vad vi hinner med.

 

lite X Factor!

 Har suttit och smågråtit till The X Factor. James Arthur har gjort massor med dåliga val när han var ung, det gick så dåligt för honom att han tillslut sov ute på gatorna. Han anmälda sig sedan frivilligt till föräldrahem och tog tag i sitt liv.


Det här är Ella Henderson, hon sjunger om hennes Morfar/farfar som gått bort. Jag blir så himla tårögd när jag tittar på det här klippet. Hon är väldigt lik Adele också!


Här har ni ett klipp på Zoe som jobbar som att vara en Pink kopia. Hon säger att hon vill skippa Pink looken och vara sig själv. Men ändå klär hon sig som Pink och sjunger en Pink låt. Hon får sen ett utbrott när alla domare säger nej till henne. Hon blir jävlat crazy!

Godmorgon världen!

Vilken underbar dag! - fick Jimmy Jansson på hjärnan, det var ett tag sen sist.

Idag är det match dags kl 13.00! Jag hoppas att jag kommer orka hela matchen och inte hålla på att svimma vid halvlek. Det vart ingen springrunda igår för kroppen ville verkligen inte, den ville stanna inne och se 'come dine with me'. Så igår fick man ingen bättre kondition i alla fall. Jag har ett litet stretch/bygga muskler pass som jag gör varje morgon för att få igång kroppen däremot. Man blir riktigt pigg och väl stretchad. Så där får jag väl ett litet plus i kanten även fast jag inte sprang nått ;)


Planer planer

Jag har redan börjat planera vad vi ska göra i veckan pojkarna och jag. På måndagen tänkte jag att vi skulle fara på bio och se Brave i 3D. Ni har säkert sett reklam om den. Det är en tecknad film med en tjej som har jättelockigt orange hår och är jätte duktig på att skjuta pilbåge. Jag tror att de kommer tycka om den. Sen på tisdag ska vi fara till London och åka omkring på en stor båt, men det är mamman i huset som ska ordna det. Jag har inte riktigt förstått vad de är för sorts båt men det är tydligen någon sorts marin tjosan som inte så många personer får åka på. Det är typ once in a life time som jag förstått det ;)
.
Onsdagen blir det att fara en sväng till ett museum, pojkarna älskar verkligen att se nya saker. Och torsdagen blir det kanske att ta en utedag vid stranden om det är bra väder. Sen far jag till London antingen på torsdag eller fredag, får se hur det blir :)


Food in the air i don't care I love the smell of it

Jag har riktigt fastnat för spenatpasta med pesto och soltorkade tomater. Det är riktigt riktigt gott!
.

Det är inte lätt

Gode seg man är idag, huvva. Jag har fortfarande inte tagit mig ur sängen ännu...
Jag har vaknat varje natt den här veckan av att jag kliat mig på armarna eller i ansiktet sedan har jag vänt mig åt höger sida och sedan somnat om. Sen har jag vaknat och blivit irriterad över att klockan inte har ringt och sen vänt mig åt vänster sida för att somna om igen. Sen när klockan ringer är jag dödstrött och kan knappt öppna ögonen, väldigt jobbigt alltihop.

Det är inget plus heller att jag drömmer så sjuka drömmar, inatt drömde jag att de växa illgrön mossa i hela min hårbotten och på mina axlar. Nån natt innan drömde jag att det växte små svampar på huvudet. Och varje gång jag fick bort mossan och svamparna så växte de ut igen, jag ryser bara jag tänker på det. Jag kände mig typ som den där killen i Pirates of the Caribbean. Jag kan inte ens ha bilden i full storlek för att den skrämmer mig, haha.
 

Guldpost

Idag var vi och kollade på guldposten här i närheten, det är första gången jag har sett en sån faktiskt så det var som kul. När vi kom hem igen så byggde vi lego och la massa pussel. Jag börjar bli riktigt skillad på legobyggandet, jag byggde en cirkus med en stor arena idag men den gick sönder innan jag han ta kort på den, jag får väl bygga upp den igen på måndag för nu är det helg, tjohooohooo!

I helgen ska jag göra ingenting. Bara ta det lungt, kanske ta en springrunda imorgon om kroppen vill. Jag har ju en viktig match på Söndag, eller viktig och viktig, alla matcher är ju viktiga men det här är den första matchen på säsongen så den är lite extra speciell. Så jag måste ju bli fit for fight för den. De har ju ett riktigt lag och ett reservlag och jag vet inte vilket lag jag kommer hamna i än, jag hoppas ju på det riktiga laget men det skulle inte förvåna mig om jag hamnade i reserven för jag hoppade just in i laget så det hade ju varit ganska förståerligt.






Tjohoo

har haft lite problem med bloggen på senaste, jag har inte kunnat logga in och internet har varit så segt så man har inte tagit sig någonvart, de har varit väldigt störande. Men nu är jag här igen!!

Pojkarna har fortfarande lov så jag försöker fullspäcka deras dagar med roliga saker att göra. Jag har fått hjälp av en kompis till familjen från onsdag till fredag och det har varit väldigt tacksamt. De har så otroligt mycket energi dessa pojkar, jag har varit helt slut varje kväll. Extra slut de kvällen jag har haft fotbollsträning efter att tagit han om dem en hel dag. De dagarna kan jag knappt kämpa mig upp till mitt rum. Det är tur att matcherna bara är på helgerna för då hinner man vila upp sig lite.

I veckan så ville pojkarna att jag skulle göra köttbullar för att deras nanny innan mig gjorde det och de vart såå goda. Och jag har aldrig gjort köttbuller i hela mitt liv, kände verkligen ingen press där... eller?
Men det är ju tur att google finns! Jag letade fram ett recept och det visade sig att jag var riktigt duktig på det där med hemmagjorde köttbullar ;)


Gokväll!

Kom på ett bra exempel precis nyss på en sak som jag tycker är jättesvårt att förutspå, vad barnen får äta vissa tider och vad de inte får äta.

 

Jag frågade den äldre pojken imorse vad han villa ha till frukost och han svarade att han ville ha en smörgås. Fine tänkte jag, en vanlig rostmacka med skinka. Så jag började ta fram bröd men det visade sig att han inte fick äta macka till frukost (vilket han innerst inne redan visste att han inte fick, men han kände väl att det skulle bli en bra start på dagen genom att lura den nya nannyn). Men hur som haver så var en rostad bagels med smör och sylt i alla fall tillåtet i smörgåsväg till frukost.

 

Så det går inte riktigt att tänka logiskt här för jag tycker ju att det är nyttigare med en rostmacka med skinka än med en bagels med sylt... Men de tycker att salt är onyttigare än socker så då är det väl bara att följa den tron :)

 

Idag har pojkarna varit alldeles underbara, de har varit så snälla och det har inte varit allt för mycket bråk. De har till 90% velat göra samma saker vilket jag tycker är det bästa av allt ! Vi bestämde att vi skulle fara in till Cirencester idag och måla keramik och sedan fara till Magicland. Men jag hade lite svårt att hitta till keramiken i början så vi gick in i en jättefin kyrka och tittade medan vi virrade omkring i Ciren, sedan frågade vi runt och till slut hittade vi till våran slut destination. Det tog lite längre tid än vad vi hade väntat så vi for hem direkt efter målningen och satte igång deras waterslide på baksidan och bestämde att Magicland fick vänta tills imorgon! :)



Det vart lite legobyggande på morgonen!

Nån som kan se vad det är?


Fy tusan

Det är strålande sol ute men jag sitter inne och ser på tv och sitter framför datorn. Jag har faktiskt hittat ett ganska bra program att titta på, det heter come dine with me. Det är ungefär som halv 8 hos mig ... fast i England... och inte kl halv 8 skulle jag gissa på... Men ungefär samma grej :)


Hejsan!

Fick en kommentar tidigare av min moster, jag tror inte att jag har skrivit nått om det so here it comes
 
Åh vad kul, hur hittade du klubben? Var det någon som frågade om du ville spela eller snubblade du bara in på en träning? Ett jättebra sätt att träffa människor på, jag ska banne mig göra likadant fast kanske inte med fotboll...
 
Jo det är verkligen ett bra sätt att lära känna människor på, min engelska har dessutom börjat tina upp lite nu så folk har börjat märka att jag inte är stum i alla fall ;) Jag hittade klubben genom att ta fram google och söka på footballclub cirencester ladiesteam. Om det är nått man letar efter eller inte vet så kan man alltid googla för google vet allt ;) Sedan skickade jag ett mail till klubben och skrev att jag jättegärna skulle vilja spela fotboll och några dagar senare fick jag ett mail tillbaka att det var träning tisdagar, torsdagar och match på söndagar. Så så gick det till!
Nu har jag varit på en träning och en match, träningen gick åt skogen och matchen idag gick sådär. Inget fel på spelandet men konditionen, puuh, trodde jag skulle kräkas där vid halvlek. Jag tror att fröken Lundberg måste ta och fara ut och springa lite. Men inte idag för idag är jag så gott som död. 

Glömde säga att det var stekande sol under heeela matchen......skönt....





Väx fortare dumma dumma hår.

 



Lite shopping 0:-)

Jag hittade allt och lite till förutom hårbandet till fotbollen, typiskt ;)



byxorna ca 250:-
armband ca 50:- /st
klänning ca 150:-
skor ca 280:-
 
Byxorna och skorna ska egentligen vara nästan samma färg men de blev väldigt olika varandra på bild. :) 
 

det här är bara en rubrik

No shit sherlock, imorgon är det fotbollsmatch och de finns nog ingen som är mer nervös än mig. Jag har inte varit med på en riktig fotbolls match på jaa, vi pratar ju verkligen om år. Hoppas att det går bättre än vad de gjorde på träningen. 

Nått som är jobbigt är att jag inte vet vad någon heter, hur man säger liksom "pass" "akta rygg" och allt sånt där, jag har inte spelat med offside på jättelänge och jag har inte riktigt konditionen att spela på en 11-manna plan... Det är ju lättare för dem för de behöver ju bara lära sig ett namn, Johanna alltså. Fast de tycker att de är för svårt att uttala så de kallar mig för Joe. haha.

Aja, nu ska jag in till ciren och köpa lite fotbollsgrejjer... Det är egentligen bara ett pannband som jag ska köpa i fotbollsgrejer-vägen. Fick ju lön igår så jag tänkte köpa ett par skor som jag har varit sugen på ett bra tag... och en tröja som jag testade... och kanske ett par jeans... hehe.

 

 

 


Inget viktigt egentligen :)

Jag tillbringade halva morgonen till att leta efter mina spring tights men jag hittar dem ändå inte! Jag fattar inte vart jag kan ha hett dem... Jag menar, mitt rum är inte såå stort och jag har inte så mycket saker heller så de ska ju inte vara så svårt att hitta dem. De kan ju inte gömma sig på så jätte många ställen? Jag skyller alltid på någon annan inombords att de är nån som tagit det som är borta men innerst inne så vet jag att det måste vara jag som har lagt dem nånstans, vilket gör mig ännu mer irriterad...
 
Det var som igår när jag var så sugen på min Bounty chokladkaka. Jag kämpade mig uppför trapporna, mitt rum ligger på våning nummero 2, jag tänkte att: Det är ju helt klart värt att gå hela vägen till mitt rum för när jag kommer fram så kommer chokladen ligga där och vänta på mig. Men! När jag kom fram till mitt rum så låg den inte där jag la den sist...Kan ni tänka er vilken dålig stämning som fyllde rummet just då? Jag var dessutom väldigt trött och sliten som ni kanske läste i inlägget tidigare + väldigt sugen på socker ;) 
Jag tänkte direkt nu är det nån som har varit i mitt rum och tagit min choklad!!! Jag blev jätte irriterad och letade igenom hela rummet. Sen ger jag upp och sätter mig på golvet och halv tjurar, som ett litet barn, haha. Sen tittar jag upp på skrivbordet och ser en liten väska. Jag gick fram och lyfte på den, OCH DÄR VAR DEN!!!! :) 
 
 
 
 
 
Jag försöker ju äta nyttigt, på tal om annat, och mamman i huset var och handlade och kom hem med: Munkar, chokladfingrar, alla sorters chokladkakor, bakelser med choklad i, bakelser med vanilj i, jelly, vaniljbakelser med russin i och massa massa mer. Lite kortfattat så går det väl inte så jättebra för mig... ;)

puuh

Jag är sååå trött idag. De tar verkligen upp all min energi dessa pojkar. Eftersom att jag är en ny Nanny så vet de att jag inte kan alla regler så de testar mig hela tiden och hittar på saker som det inte får göra men de säger att de får det och de kommer fram med en jättebra förklaring till varför de får det också. Oh my god... 
Försöker jag säga åt dem så är det oftast nått ord som de tycker att jag inte uttalar rätt så då skrattar de åt en istället för att lyssna. Så den här dagen har varit lite kämpig och utmattande.
 
Jag tog med dem till Magicland och tänkte: Åh så skönt! Då kan de springa omkring hur det vill och kanske gör av med lite energi.
Men! De skulle ju såklart ha med mig uppför alla klätterkojjor och nerför alla rutschbanor. Så min energimätare låg på reserven tillslut och deras låg fortfarande på fulltank. Där sprack min plan ;)

Men vi tog oss igenom denna dag också som tur var och snart ska jag börja rulla till Linnea, verkar som att det blir filmtime där :)

Here's my ride

Det här är bilen jag snurrar omkring med. Den är liten och passar perfekt på alla småvägar här, speciellt om man kör fel och måste vända på en väg som är typ 2m bred...
.
Jag har säkert sagt det förut men jag älskar verkligen att ha en gps i bilen, jag blir lika glad varje gång jag ser den. Känner mig väldigt trygg på nått sätt ;)
.


Nervös tjej.

happ! Då har man varit på den första fotbollsträningen. Det kändes som att komma in på krogen fast man är underårig. Man är överlycklig att man kommit in men det känns ändå som att man går omkring och är orolig över att någon ska komma och slänga ut en vilken sekund som helst. 

Jag kan inte ens minnas sist jag var så nervös för nånting, helt sjukt. Eftersom att jag var så himla nervös så gick ju träningen åt skogen. Fuckin' ey! Som de sa på planen hela tiden idag, haha. I slutet på träningen så sa det att det var match på söndag och att jag skulle vara med, no shit Sherlock... Måste nog ta mig en shot innan matchen om jag ska kunna lugna nerverna för det ;)


Frukost

Blev en lite extra speciell frukost idag, mest för att jag nästan aldrig äter frukost... Anyway. Yoghurt (som tog mig en evighet att hitta på affären) müsli och hallon! Riktigt gott faktiskt men det var så himla mättande så jag orkade bara hälften.
Mataffären som jag oftast handlar på heter Tesco men jag kan verkligen inte sluta säga Tresko! Lite smått störande faktiskt :)
.


Tjohoo

har tränat och ätit nyttigt i 5 dagar nu och vågen säger att jag har gått ner två kilo. Hej och hå, här går det undan! 
Jag var förbi och kollade på fotbollslagets match idag och de var rent pirrigt i magen att sitta och titta. Jag vet inte om det var för att jag snart ska få vara med och spela eller om det var för att jag skulle leta rätt på en tjej i laget som skulle ge mig lite mer information, blir så himla blyg varenda gång jag måste prata engelska. När ska det släppa egentligen ??? Not toniiiight i allafall. Tänk vad skönt det hade varit ifall man kunde frysa allting när någon ställde en fråga. Typ:

- Excuse me, where is the football stadium?
-FREEEZE-
springer och hämtar min data och slår upp translate på google. 
- You run through the first roundabout and then turn left at the next intersection :))) 

 

Fortsatte med bilden idag!


Få håret att växa fortare

Har läst på så många ställen om hur man kan få finare hår och få det att växa snabbare. Här är en blogg som skriver jätte mycket om hur man ska sköta om sitt hår, hon har väldigt många bra tips. Men om man inte vill lägga ut så mycket pengar på inpackningar och schampoon osv så kan man prova med naturliga råvaror. Vill säga: äggulor, majonäs, olivolja, äppelcidervinäger osv. Jag vet inte hur många gånger jag har läst att ägg ska förbättra hårets struktur och göra håret fylligare. Blev så himla nyfiken på om det funkade så jag testade idag och jävlar anamma, de gjorde det!
Det finns tydligen mycke proteiner, vitaminer och mineraler i ägg som gör att det är bra för tunt och slitet hår. Perfekt för mitt alltså ;)
Ni kan läsa mer om det här.
 
Här kan ni också läsa om lite fler tips från en annan blogg.
 
 
Nu ska jag testa alla olika sätt på de här sidorna, kanske sätter det fart på håret!! :)

Anywhere in the world

 

sooooo

 Nu är det bara 2 dagar kvar tills familjen kommer hem igen. Det kommer bli första gången jag träffar mamman i huset så det ser jag verkligen fram emot! Nått annat jag ser fram emot är ju fotbollen, såklart! Jag köpte ett par fotbollskor, fotbollstrumper, benskydd och en fotboll för 260 pund. 290 kr ungefär. Ett riktigt fynd så att säga ;)
 
På onsdag har laget en match som jag ska fara och kolla på och på torsdagen är det träning och den hade jag tänkt vara med på. Jag känner mig lite nervös faktiskt. Just det där att hoppa in i ett lag där man inte känner någon och där alla dessutom pratar engelska. Det känns lite småjobbigt men samtidigt väldigt kul, lite blandade känslor sådär.

Vad mer har hänt idag?... Jag och Linnea var ute och sprang i den stora parken inne i Ciren i spö-regn på förmiddagen, det var väldigt skönt faktiskt. Jag trodde att jag skulle smälta som socker i regnet men det visade sig att det var riktigt skönt med regn... Det kanske är för att jag är ett guldkorn, de smälter inte i regn ;)

tjobre

Kollade igenom lite gamla inlägg på bloggen idag och insåg att jag var mycket roligare förut. Det var mycket roligare att läsa i alla fall, det måste ändras! Måste gräva fram den roliga Johanna bland allt bråte som finns här. 
Imorse regnade det som bara den så jag stannade inomhus och såg på film tills det slutade regna. Då gick jag ut och solade de få sekunderna som solen var framme mellan alla måln. Jag har köpt en engelsk bok som förhoppningsvis kickar igång min engelska lite så den har jag läst i lite idag. Jag känner hur tråkigt det är att läsa det jag skriver, bläää. Jag måste sluta skriva inlägg på kvällen då jag ska gå och lägga mig för då har nissarna i hjärnan slutat jobba. Så jag skriver mer imorgon när nissarna kanske har vaknat till liv! Ninight :)


 

 


:)

Det vart ingen utgång idag. Vi vart för trötta och stannade hemma hos mig och såg på film, käkade gott och drack en drink och ett vinglas istället. Men det var då likest för jag måste vara lite sparsam med mina pengar just nu. Det har varit lite för mycket in-handling på senaste ;)
.
Godnatt på er! :)

Ted the bear

Jag och Linnea var och såg en film på bio igår. Det var väldigt annorlunda faktiskt. Det handlar om en kille som inte hade några vänner när han var liten så då önskade han att hans nalle kunde börja leva så att de kunde bli bästa kompisar. Man tror i början att de kommer vara en väldigt söt liten nalle men det visar sig att han är gooode brutal. -Åldersgräns från 15 år-



I go runnin' runnin'

Tog en liten springrunda med scrumpy idag! Jag har inte riktigt hittat nån bra springstig ännu men vägarna funkar också bra. Jag måste ju börja träna upp konditionen nu när jag kom med i fotbollslaget!!! Jag har pratat med familjen nu och de sa att de var okej, wihooo! Så ikväll ska jag och Linnea fara ut och fira, dels att jag kommer va med i fotbollslaget och dels för att hon kom in på arkitekt i Umeå, eller så är det bara ett par bra ursäkter till att gå ut på krogen ;)

Jag köpte ett par lurar igår som ser ut som flipflops (eller stringtoffler som endel kallar det). Tyckte att de var riktigt söta, och de kostade bara 1 pund vilket är 10-11 kr. Blev lite surprised över att de faktiskt fungerade ;)
Det finns en affär här där allting kostar 1 pund, lite som dollar store men allt kostar verkligen 1 pund. Min plan var att gå med i ett fotbollslag och funkade inte det så skulle jag skaffa ett extrajobb, eftersom att det blev fotboll så vart det ju inget jobb, men hade jag sökt jobb så hade det varit där. Tänk så simpelt, man sitter i kassan och när folk kommer fram med saker de ska köpa så räknar man dem bara. Ett, två, tre, fyra pund tack! Eftersom att jag är så blyg med min engelska så hade det ju varit ett väldigt enkelt jobb ;)
 
 
 

Promenaden och middagen med Linnea igår!


Ops...

Märkte just att jag gjort en tabbe till, jag öppnade fönstret i mitt rum och lät de stå öppet tills nu när jag skulle gå och lägga mig. Under den tiden har det flugit in hundratals med knott, mygg och fjärilar, så mitt tak var alldeles prickigt av kryp... Jag evakuerade illa kvick och flydde till gästrummet (mitt första rum här i huset) så nu tänkte jag sova här inatt istället. Aja, jag hoppas jag lär mig av mitt misstag :)


Pömsmästarn slår till igen!

Måste bara berätta om en liten pinsam grej som hände imorse.
Familjen har en som kommer och städar huset på fredagar och det visste jag. Men imorse var jag så trött att jag inte orkade gå upp men jag hörde att hon var utanför och knogade på. Jag antog att hon inte visste att jag var här men jag var så sjukt trött för att visa mig.Så jag tänkte: Jag sätter på tvn så att hon hör den och inte kommer in, då kan jag fortsätta sova. Tänkt och gjort, men hon kom in ändå...
 
Och här låg jag och stoooor pömsade, jag såg henne knappt för att jag var så nyvaken och såg jättesuddigt. Jag hörde bara : "I'm so sorry, I didn't know you were here, I'm so sorry!"
Det kändes som att jag hade haft en rejäl kalaskväll kvällen innan och inte riktigt nyktrat till, haha. För jag små satte mig upp väldigt svajjigt och småviftade med handen väldigt okontrollerat:" No no, It's okey, don't worry, It's okey!" och sen föll jag in i djup sömn igen som törnrosa :)))

Gave a letter to the postman, he put it in his sack. Bright and early next morning, he brought my letter back.

 
Idag ska jag in till Ciren och posta ett brev hem till familjen i sweden, om jag nu hittar vart man kan posta det vill säga... Det är inte så ofta man skickar brev nuförtiden, det är lite synd för det är ju jätte kul att få ett roligt brev bland alla sina tråkiga räkningar.
Ska också passa på att hitta nå tops för jag håller på att bli galen. Jag har letat i hela huset och jag hittar inga tops och varje gång jag far in till stan så glömmer jag bort det, vi får väl se hur guldfiskminnet mår idag, om jag har tur så kommer jag ihåg att köpa det :)

 


 
 
 
 

Hurray!

Fick svar på mitt mail angående ett fotbollslag här i ciren idag!

 

"We train on Tuesdays and Thursday at the Moment 6.30 to 8 pm outside at the corinium stadiuam out the back and we play games on Sunday afternoons.

Please come along or for more details please call me"

 

Så nu har jag skypat till mamma och sagt att hon ska skeppa hit mina fotbollsgrejer för nu ska jag äntligen få spela fotboll i ett riktigt lag! Gaaah, är så sjukt taggad!!! Har velat spela fotboll sen jag vet inte hur länge. Och nu ska jag få göra det! Hoppas bara inte att fotbolls-tiderna krockar med nanny-tiderna, jag får höra med familjen när de kommer hem igen. Håller alla tummar och tår på att det kommer gå vägen :D

 


Idag vart det klänning!


Så jäkla hemskt!

Jag fattar inte att det finns sånna här familjer!!!!
 

Sketching

Fick ett litet il igår och köpte ett skissblock i A3 storlek så nu kan jag måla ganska stora bilder. Jag köpte också ett helt sjukt bra sudd som var speciellt till blyerts, det ser ut som ett kludd och är superduper bra! Man behöver bara dutta lite där man vill sudda så försvinner det helt, annars brukar det ju bli som en ljusgrå fläck kvar som man aldrig får bort.
Här har ni en skiss som jag börjat på, det syns inte riktigt vem det är än men förhoppningsvis när den är klar så ser man ;)
 
 

todilooo

Har snurrat runt i Cirencester halva dagen idag. Jag hittar lite bättre nu faktiskt men jag kommer aldrig  ihåg namnen på affärerna. Men de kommer väl sen det antar jag. Nu i veckan är jag ensam i det här stora slottet för familjen är på semester, jag måste erkänna att det känns liiite creepy när ingen annan är här. Eller ja, jag har ju deras hund skrumpy men hon ligger bara och pööms hela tiin.
 
Bilen jag kör omkring i är en liten skoda, den är verkligen superbra för den är jätte liten och passar så bra på alla små vägar här. Jag tycker att endel vägar är så himla mysiga att köra på för att träden har som bildat en tunnel av alla kvistar. Det är väldigt många vägar som ser ut som på bilden nedanför, love it! Det är så skönt när jag kör vilse för då kan jag bara trycka "go home" på gps:n så visar den vägen hem, hehe.
Såg en liten butik idag som såg stack ut lite extra än de andra, de hade målat stuprännorna och fönsterkarmarna rosa med lite gröna detaljer. De sålde massor med smycken och andra söta leksaker. Jag tror att Moa hade älskat den här butiken! ;)
 
 
 
 

Källskvisten

Har varit över till Linnea och hälsat på nu på kvällskvisten, hon bjöd på middag (som var helt sjukt god!) och efter middagen såg vi en film med Hilary Duff. Jag gillar verkligen riktiga tjejfilmer de är riktigt kul att se en tjejfilm lite då och då. Man får ta fram den tjejigaste tjejen inom sig ;) tjej tjej tjej .


Cupcake

Eftersom att det är Louise sista dag här i England innan hon far hem till Sverige så ville pojkarna göra en liten överraskning till henne. Så när pojkarna och Louise var på bio idag så bakade jag muffins som de ska få dekorera med glasyr och strössel när de kommer tillbaka. De ville bestämt ha grön glasyr så då fick de bli det. Det ser riktigt ut som slajm men de tycker de nog är extra kul ;) .


Cookin'

Tydligen så är det väldigt vanligt med dessa spisar här. Spisen är på dygnet runt hela tiden så platterna och ugnarna är alltid varma. Ena plattan är på mellanvärme och den andra på högvärme så man får flytta runt pannorna lite beroende på hur varmt man vill ha det, vilket kan vara lite drygt men det funkar helt okej. Locken som man måste lyfta på är ganska tunga faktiskt så nog får man lite arm muskler av att laga mat ;) .


.

 

tonight's special!

Idag har jag varit en väldigt trött chey, det blev ganska sent igår efter utgången i ciren...
Till lunch blev det pizza på stan med pappan och pojkarna , det var riktigt trevligt och ett bra sätt att lära känna varandra lite bättre, efter det gick vi på stan och handlade lite. När vi kom tillbax så drack vi one cup of tea (älskar att säga det). Nu ligger jag på mitt rum och latar mig, ska alldeles strax gå ner och se tintin med familjen och äta lite popcorn. Sen ska jag testa äta en macka med tonfisk och majonnäs, pojkarna säger att det är så himla gott så man måste ju prova! :)
 
Godnight sillybillys!
 

yesterday

Åååååh så tråkigt, jag skrev ett superlångt inlägg och när jag ska publicera det vad tror ni händer då? Jo hela sidan kejkar ihop och det går inte att logga in nå mer på blogg.se förrän 14.00. Och när jag väl kan logga in så är hela inlägget borta :'(.... Får väl skriva om allt igen då.
 
Igår for jag och Linnea in till Oxford, i was driving, och efter 10 minuter så möter vi en bil SOM KÖR PÅ FEL SIDA AV VÄGEN!!! Pulsen gick verkligen upp 120 varv, så himla obehagligt. Har ni sett på film när två bilar kör mot varandra tills någon utav dem fegar ur och svänger av? Det kändes ungefär så. Fast jag var ju i chock så jag gjorde ingenting förutom att bromsa in tills han såg mig och insåg att han faktiskt var i England och att man inte kör på höger sida här. Slutet gott allting gott och ingen frontalkrock vart det, tacka gud för det!
 
När jag återfick min normala puls så fortsatte vi till Oxford som var muy grande. Visste ni att Oxford är en av de finaste städerna härikring, förutom London då. Men det är också en utav de "värsta". Staden är urtjusig och det har ju ett riktigt bra universitet men de har också en getto del som inte är att leka med, nu har inte jag sett den men de är vad jag har hört i alla fall. 
 
I stan mötte vi upp en kompis till Linnea som heter Sofia, hon är också nanny fast hon är hos en familj i London. Vi gick på massa affärer i stan, åt thaimat och sedan åkte vi tillbaka till ciren. På kvällen for vi ut på några krogar och kalasade lite, it was lovely! De är riktigt roliga tjejer de där :) 
 
Sist av allt så käkade vi på Subway och jag måste säga att det är riktigt svårt att beställa mat när man inte vet vad ingredienserna heter på engelska. Till exempel gurka, visste ni att det heter cucumber?? Det gjorde inte jag i alla fall, men jag är ju inte så jätte allmänbildad..
 
 

Day 2

Idag har jag fått vara själv med pojkarna. Vi har sett på star wars, varit ute på gården och lekt och sedan ätit lunch tillsammans. Det är väldigt svårt att laga mat när man inte hittar igen saker man brukar använda när man lagar mat i sverige. Och när man inte har någon aning om vad de kan heta på engelska, man orkar ju inte googla varje gång precis. Efter mycket letande vart det bara Chicken and chips och ungarna älskade det, jag var väldigt orolig över att de skulle hungerstrejka och inte vilja ha någonting men de åt upp varje tugga. De hjälpte till att göra sallad och tyckte att det var så himla kul att få vara med och laga mat, den äldsta sa till och med : I wanna be a chef when i grow up!
 
Annars då, jaa. Min hjärna är väldigt trött och sliten. Det känns som att en flock fullvuxna elefanter har tagit snabeln och slängt ner min hjärna på marken och sprungit över den, och när alla sprungit förbi har dom sprungit över den en gång till bara för att mosa till den extra mycket. Det är verkligen mycket att ta in, man ska lära sig hitta i staden och alla ställen man ska skjutsa pojkarna till, lära sig vad all mat är och vad pojkarna äter, lära sig vad det får göra och inte göra, lära sig vilka kläder de ska ha på sig vissa dagar, alla tider de måste passa och en hel del annat. Men det lugnar väl ner sig snart förhoppningsvis och min hjärna kanske återhämtar sig från elefant mosningen.
 
Ikväll ska jag träffa en annan Nanny som bor här i närheten, hon är också från Sverige och ska visa mig runt lite. Hon kanske till och med ska lära mig köra i vänstertrafiken här. Det lär ju bli spännande om nånting! :)

Day 1

 .Idag fick jag träffa pojkarna för första gången. De är så himla trevliga och söta, ett par riktigt fina pojkar med tonvis av energi! Det första vi gjorde var att bygga ett stort hus av lego och lyssna på mamma mia, de är deras favourit song, de älskar mamma mia verkligen. Så båda två satt och sjöng med i låten när vi byggde lego, de smådansade till och med litegrann. Efter det for vi in till Glos där vi lämnade pojkarna på aktiviteter och jag gick på stan en sväng och kollade lite. Det är verkligen super fint! De finns massa små roliga affärer och alla hus är stenhus .

Min Engelska kommer fortfarande från soptippen och ibland pratar pojkarna så himla fort att jag inte hänger med alls, men de är jätteduktiga på att förklara saker och ting för mig. På tal om att lära mig saker, den älsta av pojkarna har lärt mig spela golf. Han visade hur man skulle he fötterna, hur man skulle titta på bollen när den for iväg och hur man skulle vrida på kroppen när man sköt. Det är inte alla dagar man lär sig spela riktig golf av en 6åring.

 

Det är väldigt trist att jag inte får in några bilder på datan från telefonen, men det kommer! :)


Resan hit

Det var en väldigt trött tjej som började resa till England igår morse. Jag fick inte många timmars sömn natten innan för att jag var så himla nervös. Nervös över att jag hade missat att packa med mig nått, över hur det skulle kännas att lämna Sverige, över att få hemlängtan, över hur det skulle funka att bo med familjen och ta hand om pojkarna. Ja allt i princip.
Jag sov i flyget på väg till stockholm och när jag landade på flygplatsen såg jag en film och köpte nått att äta medan jag väntade på nästa flyg. Och när det var 20 min kvar märkte jag att jag stod vid fel gate, typical me. Så jag började gå mot den riktiga gaten, the real deal, och då ropar de på mig i högtalarna att jag ska komma till gaten. Så jag börjar tokspringa med mitt bagage genom portar och tullar, nedför trappor och up, har aldrig tänkt på att det finns så många portar man måste gå igenom?! När de ropar mitt namn för andra gången så har jag nästan kommit halvvägs och jag tänkte bara ta mitt liv och kalla mig Jens. Jag springer och springer tills min kropp himlat ger upp, benen ville inte röra på sig och mina lungor höll på att sprängas. När det ropar mitt namn för tredje gången så hade jag ungefär 20 gatear kvar att springa förbi. Jag kan säga att min gate var allra allra allra längst bort, såklart! Bara för att jag är tidsoptimist och en slarver, det där borde lära mig minsann. Jag tänker då garanterat aldrig göra om det för jag hann knappt komma in i planet så började dom köra iväg jag höll nästan på att missa det. När jag sätter mig ner så håller jag på att dö av värme. Har ni sett på Biggest Loser någon gång när de får ta på sig de kilon de har tappat och springa allt de kan över en stooor fotbollsplan? Så som dem kände sig när de kom fram kände jag mig när jag satte mig i planet. Höll på att drunkna i svett också, muuums.
 
När jag kommer fram i London visar det sig att jag kan ta en tidigare buss än den jag bokat till tidigare så det gjorde jag ju för jag tänkte att det skulle bli skönt att komma fram lite tidigare. Sen kommer jag på att jag inte hade numret till Nannyn som skulle hämta mig så jag skriver ett mail till henne om den ändrade tiden och hoppas på Gudarna att hon hinner läsa det innan jag kommer fram. Men det hann hon såklart inte med min tur så när jag kommer fram till staden som jag nu bor i så säger busschauffören till mig: Kommer någon och hämtar dig? Om inte så he väskorna bakom busskuren och om det kommer någon så göm dig där brevid väskorna i skuggan och frågar de dig om du vill ha skjuts eller något annat så säg att du väntar på någon som ska hämta upp dig och att de kommer alldeles strax.
 
Så där står jag mitt i mörkret, alldeles ensam och uppskrämd som bara den. Jag kan säga att varje minut kändes som en evighet! Efter en stund så vågade jag då inte stå kvar så då gick jag och satte mig utanför en bar. Där var det ju i alla fall folk som märker ifall någon försöker kidnappa en eller sno ens grejjer ;)
 
Jag skulle egentligen komma fram 2 timmar efter att jag kom fram så jag trodde att jag skulle vara tvungen att sitta och vänta där i 2 timmar men det tog nog bara 1 timme innan de kom och hämtade mig. De hade sett mitt mail efter ett tag ändå !:D
 
 
 
 
 

RSS 2.0