Liftchey

Skulle helt klart kunna vänja mig vid att vara liftchey. Man får sitta ner, man får sitta ute och steka i solen, chilla lite och hjälpa folk med liften lite då och då. Som sagt, jag hade helt klart kunnat vänja mig vid det!
.


Pizzacheyen

Fick tillåtelse av Raber att baka min egen pizza, and so i did!

Det blev en succé minsann, jag kanske har lite pizzabagare i blodet ;)


Working working working

Hoppas att eran helg har varit riktigt bra, min har till 90% bestått av jobb, känns bra med mycket ob-timmar och pengarna som kommer rulla in sen!
I veckan så jobbar jag alla dagar förutom onsdag, jag står lite i valet och kvalet över att åka hem till vidsel den dagen. Att få andas in lite Vidsels luft hade suttit fint!
.


Whats up?

(Skulle läggas ut i fredags)
Har haft en lång dag idag och imorgon kommer den vara ännu längre!
.


Trött chey

Vart ju som sagt kalas här i kåbban igår med personalen och några fler, de grillades ribs och bjöds på öl, ingen kan vara mer nöjd än mig!

Tror att jag gick och la mig vid 1-2 på natten och har sovit som en stock fram till nu. Jag måste minst ha druckit 1 liter vatten under nattens gång, har varit helt sjukt uttorkad. Jag tror att det beror på de kryddiga ribsen med black hot chili pepper drälle på, kanske också snickerskakan som jag åt som kvällsmat... Och kanske också på grund av en gnutta alkohol ;)

Nu klockan 09.30 blir det genomgång av vinkelliften med krullis, jag ska ju bli en liftchey så ni får passa er om ni kommer upp till Kåbbi och ska åka i vinkelliften, man vet aldrig om det helt plötsligt är jag som sitter bakom spakarna!

.


Återfunnen!!

Jag har letat som en tok efter denna ring. Jag kom ihåg att jag tog av mig den hos pappa när vi skulle baka lussebullar för att inte få massa deg på den och sen försvann den bara i de tomma intet. Och nu någon månad senare far jag förbi pappa och då ligger den på hyllan i köket, så glad man kan bli över nått så litet. Dessutom så är det en väldigt speciell ring som betyder mycket för mig. Jag fick den av mamma och Stefan förra året och de hade graverat in en liten text i den:

Världen är din och du är älskad 10.6.2011 (Mitt födelsedatum och även dagen då jag tog studenten)

Så det kändes verkligen i lillhjärtat när jag tappade bort den.

image description


Någon som behöver ett par snowboard dojjer?

 

Jag har köpt nya så därför behöver jag inte mina gamla. Jag har inte använt de vita speciellt mycket, som de kanske syns på bilden. Säljer dem billigt också för de står bara och tar plats! De är jättesköna och har varmt lurvigt foder på insidan.


snart är sommaren här, plocka blommor och bär.

Har beställt hem lite grejer från H&M idag, lite bikinis och sommargrejer. Måste ju börja bunkra upp nu inför utlandet i sommar! Jag skulle få paketet redan i mitten av mars, jag blev lite chockad för de brukar ju alltid ha väldigt lång leveranstid eller vad det heter, det tar väldigt lång tid för grejerna att komma hem till en. Men nu skulle det bara ta cirka 3 veckor! Det känns grymt bra. Har också beställt en smyckeshand från bluebox som jag kan hänga upp alla mina glamgirl smycken på ;)

Skoj skoj skoj, hemskt mycket skoj!


Hittade en bild som passade bra till det här inlägget.

Precis såhär ska jag gå omkring i sommar. Jag ska vara brun, ha konstiga trådar på fötterna och gå omkring som en handikappad flamingo och låta: Krikriii kikriii kikriii!


Lillsäljarn

Sitter och säljer drälle åt familjen Andersson!


Kattegatt

Lilla Kitty är väldigt duktig på att smyga sig in i allt som är öppet utan att man märker det. I både skafferier, diskmaskiner och tvättmaskiner. Man får verkligen passa sig och dubbelkolla inuti både disk och tvättmaskinen innan man slår igång dem. Annars får man en väldigt ren och livlös katt på köpet!
.


I heard you were a wild one... Eller?

Trött... så himla trött. Känner inte för att göra någonting, vill inte lyfta ett enda finger. Är hungrig så att det gräver i magen men orkar inte gå till kylen för att kolla vad som finns. Vill slå på tvn men orkar inte sträcka mig efter dosan. Vill gå bort från datan men letar efter fler olästa bloggar för att ha en adnledning till att sitta kvar. Om jag lämnar datan kommer jag bara sitta i soffan och dega medan Moa springer omkring med en ny kattleksak som (läs nu) piper! Javisst! En kattleksak som bara piper och piper och piper och piper. Ljuvligt! 

Sitter och lyssnar på Mamma och Stefans konversation i köket:

Stefan: Ja Lilla söta Johanna ringde mig i torsdags, jag hade inte hört något från henne på hela veckan förrän då när hon var på väg hem från Kåbdalis.
Mamma: Jaha, vad sa hon då?
Stefan: Jaa... Hon frågade vad jag gjorde och jag sa att jag var på jobbet och knoga på. Sen dröjde det ett tag och då sa hon: jahaa... Vad blir det för mat idag?
Mamma: Hahaha *suck* Jaa... 90% av smsen jag får från Johanna är mat relaterade...


Jaa, hur skulle de klara sig utan mig egentligen??
De skulle ha mycket mer mat kvar i kylen i alla fall, en sak som är säkert...


Walk in the park

Imorse då vi vaknade så var det strålande sol, då är det nästan ett måste att gå ut och göra någonting så vi tänkte fara ut och åka längdskidor. Men efter att vi tittat på tv lite för länge så hanns det inte med för jag och lina började jobba 15 och 17. Men en promenad vart det i alla fall och lilla Sigge fick följa med. Han var så duktig och rolig att ha med i början av promenaden men efter halva så blev han en riktig pain in the ass och jag ville bara strypa honom... Kan inte sluta inlägget med en sån glädjedödande mening så jag säger istället: det vart en skön förmiddag med fina tjejer!
.


120 kallt

Har gått omkring på stan idag och inhandlat lite grejer. Bland annat en sminkväska med flera fack i istället för ett enda stort som man slänger ner allt i en enda stor röra, har länge velat ha en sån. I slutet av dagen åt vi på en tjing tjong restaurang där i Boden och efter det for vi tillbaka till Älvsbyn för att Sola solarium men det blev inte, det fick bli en liten ute promenad i kylan. Men Magg grävde fram massa fräna vinterkläder som vi klädde på oss med så det var inte lika super kallt då. Skönnt!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1673929/images/2012/pic_189622445.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1673929/images/2012/pic_189622445.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1673929/images/2012/pic_189622445.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1673929/images/2012/pic_189622445.jpg" class="image">


Yesterday

Började gårdagen med dunderfrukost hemma hos Jonas, det blev en riktigt bra start på dagen!

Efter den ljuva frukosten drog jag, Lina och Magg (Eller Maggjolina om man blandar ihop våra namn) till Boden för att hälsa på Jocke i hans nya lägenhet. Lägenheten var superduper nice, fanns inget att klaga på. Maggjolina slängde ihop en alla hjärtans dag middag med räktoasts till förrätt, fläskfilé med hasselbacks potatis och pepparsås till varmrätt och pannacotta med hallon till efterrätt. Vi gjorde också en melonsallad till varmrätten. Det blev också jättegott, så gott att jag bara hann ta kort på förrätten och inget mer, hungern tog över, haha.
.


Tjing Tjing i Kåbbi !

(Skulle läggas ut i förrgår)
Har varit superbra väder idag, eller varmt har det varit så jag och lina för en sväng till Kronogård med skotern och hälsade på Jesper. Robban och Jonny var också med dit, annars hade vi nog inte hittat... Hur som haver så har vi kört skoter hela förmiddagen och på kvällen blev det jobb för oss båda, fick sluta vid tre och då var mina armar och ben Lagomt trötta efter skoterkörning och tallrik bärning. Nu ligger jag i stugan och har ett par enormt bultande ben, känns som växtverk ungefär, inte det minsta skönt!

.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1673929/images/2012/pic_189306167.jpg" class="image">


Today

Har chillat hela dagen fram till klockan 5 för då var det dags för jobb. Idag är det superlite folk så jag har varit disktjejen idag mest. Ganska skönt ändå :)
.


103 dagar tills jag fyller 20

Taggar!


Food

Har kämpat på med att lasta på skotern på släpet idag. Gick väl sådär med all pudersnö och svaga muskler...

Efter 3 fastkörningar och misslyckanden så ringde jag och Lina runt till alla som skulle kunna hjälpa oss. Det blev inga framsteg förrän vi ringde till Simon Granström som kom och fixade allt på en liten kvart, och vi som kämpade i över en timme med både släpet och skotern...

Nu är jag i alla fall i Kåbdalis och sitter i Kårleone, den nya restaurangen. Jag och Lisa har varit ute och åkt men det var så kallt så vi åkte bara 3 åk. Nu blir det pizza!!


Longer and thicker

Har beställt näring till ögonfransarna så att det ska växa och bli långa och fina. Jag vet att många inte tror att det kommer funka men jag har kollat runt på lite olika bloggar som haft före och efterbilder på xlash och det verkar som att det har fungerat, annars så skadar det ju inte att testa. Om man gillar xlash på facebook så får man en kod som man skriver in när man beställer och då får man hela 20%, vilket blir kring 350:- totalt. Plus att det är fri frakt! Det brukar vanligtvis kosta kring 1000:- och det vill jag ju inte lägga ut. Men som sagt, när det är så billigt och jag har sett före och efterbilder på de som har köpt hem som verkar lovande så skadar det ju inte att i alla fall testa ;)



Tacos

Idag gjorde mamma tacos till middag. Jag är lika tacksam varje dag som jag slipper göra middag. Det är en av alla saker som gör att det är väldigt skönt att fortfarande bo hemma ;)
.


Slapparn for sure

Vilken skön dag det har varit idag. Jag har bara gått omkring i morgonrock hemma och tagit det väldigt lugnt. Jag har sett på tv och umgåtts med min lillasyster som varit hemma från skolan för att hon är förkyld. Det blev även så att vi snörde ihop en snickerskaka som blev supergod, man fick en rejäl socker dos av den.

Sen på kvällen började jag med bakgrunden på Robban tavlan. Det är så mycket olika sorters trä i bakgrunden så det är jättesvårt att hitta rätt färg till rätt trä.
.


Jag som blondie, haha!


Känns fel att kolla på bikinis när det är -30 ute

Men man måste ju bunkra upp med bikinis inför sommaren, speciellt om man ska tillbringa den i Gran Canaria! ;)




I've heard you were a wild one

Idag har man varit slööö.
Var på kalas igår här i kåbban till klockan 3 sen hann jag bara sova 4 timmar och sen var det dags att kliva upp och jobba. Dagen innan hann jag bara sova 3 timmar så jag är ganska sliten. Sitter just nu hemma hos Magg och ser på tv, funderar på om man skulle ha farit ner på Ica och köpt ingredienser till en snickerskaka...

Förövrigt så hade jag väldigt kul igår även fast jag var förkyld och trött i sinne!
.


Oh yes!

Jag gillar att stå på den här sidan av baren, it's niiice!!


Freeezing

Herre min Jesus vad kallt det är ute idag... Vi har cirka 10 grader här inne i restaurangen så idag blir det att jobba i fleecetröja, hade helst haft en dunoverall och powerdojjer men det hade ju vart lite klumpigt kanske. Jobbar från 15-21 idag och 8-17 imorgon, så på eftermiddagen imorgon ska jag äta middag i Kårleone med Magda och Linas föräldrar och sen hänga och drägga i baren på kvällen, sweet!
.


On my way to Kåbdalis!


Kss KSS kss

Ikväll sover lillkissen ute hos mig i uthuset. Än så länge har hon inte varit så jobbig, hon har sprättat ut lite sand ur kattlådan på mitt golv men det är väl de enda hittills. Nu ligger hon och sover vid mina fossingar, hoppas hon sover lika länge som mig imorgon, hehe.
.


Småstjärnorna

Idag var min lillasyster med på småstjärnorna här i Vidsel. Hon och hennes tre kompisar uppträdde till "moves like Jagger" och de var superduktiga. De har en helt annan danskunskap än vad jag hade när jag var sådär gammal. Vi gick bara ett steg åt sidan och tillbaka tillsammans med takten på låten, möjligtvis att man tog ett steg framåt och gjorde någon cool snirklig ring med armen i luften. Men det var ju väldigt exklusivt.

När stjärnorna var slut blev det fika och lottdragning, jag vann en t-shirt, en rund kortlek och en penna. Bättre en ingenting!

Jag har filmat lite när de dansade och så. Så de videosarna kanske kommer upp imorgon om ni har tur :)
.


Blue, is the magic number

Jag hade mina blåa jeans på mig för första gången idag, har haft väldigt svårt att matcha ihop dem med andra kläder men en svart skjorta funkade ju himla bra!

Jeansen kommer från Vila, skjortan från vero moda i Älvsbyn och halsbandet kommer jag inte riktigt ihåg, köpte de i alla fall i Norrköping :)

.


..... tired??

Inte det minsta... Har försökt sova länge nu och klockan börjar närma sig 03.00 och jag är inte det minsta trött. Vad är det här?? Varför kan inte jag vara en morgonmänniska som kliver upp tidigt och går och lägger sig i normal tid? Jag verkar vara ett hopplöst fall.

Jag har kommit fram till att jag hatar telefonintervjuer... Jag hade en idag med en snubbe från Gran Canaria och den gick väl sådär. Det kändes som att jag besvarade alla hans frågor med: öööhm... Eeh..tjaaa...
Men vi får väl se, jag ska ha en ny intervju med honom om två veckor så då får jag väl förbereda mig lite bättre. Han hade ringt till Magda tidigare och han hade sagt att hon skulle säga nått som överraskade honom under 20 sekunder. Hade han sagt så till mig nu idag så hade jag garanterat kläckt ur mig något liknande detta: Ehm... Tjaa, jag hjälpte till att måla en levande vit häst till en zebra i somras!

Överraskad hade han då minsann blivit...


Say what?

,yyyyöhhhhhhhh6ä7 m,,______________zcfffrt5555103444444444444444444444´+å ,lllllllllllllllllllllllllcvff4 +P'
Irrr_ooooooodfiYHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHASHHHAWWWWWWWWWWWWW633 'iJHHHHHHHHHHHHHUUUUUUUU'IIJH
Äääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää'
iUUIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUIIZA33YYYY  PÅ+ÄII

¨´´´´´´´´´´´´´m,µsssssssssssssssssssssssss -..........

ÄÖ

Har haft en liten katt som har gästbloggat nu på lunchen. Direkt då man rör vid någonting så ska hon komma och kolla vad det är, en sån nyfiken liten katt.
Nu har hon hittat ett roligt ställe att hänga på, nämnligen mina axlar... Så nu ligger hon där och vilar, då får jag passa på att skriva innan orkanen kommer igen.

Idag ska jag bara vara hemma och ta det lungt, jag ska packa lite inför jobb veckan i Kåbdalis och sen ska jag försöka fortsätta måla på Robbelibobban-tavlan. Annars ska jag bara vara hemma och umgås med familjen, har varit ute och rännt mycket nu så det känns grymt skönt att bara vara hemma och slappa.



RSS 2.0