Muffin

Nu har vi skaffat oss en liten katt som för tillfället heter Muffin. Hon hette först Mysarn men det ändrades ganska kvickt av Moa.

Hon är supermysig och vill hela tiden bli klappad, eller man kanske mer stryker en katt... Sigge är såklart jättenyfiken och vill hela tiden gå fram och hälsa på henne men Muffin bara fräser åt honom.
.


Bladet

Idag fyller Blade år så då har vi gjort middag och grattat honom.

Till förätt blev det toast med nå räktjosan som magg rörde ihop, det blev riktigt mumsigt.
Till varmrätt blev det fläskfilé som vi rullade in i en smördeg med lite ost, till det gjorde vi potatisgratäng och sparris inlindade i bacon. En riktigt uppfinningsrik middag!

Får ju inte glömma efterrätten! Till efterrätt blev det snickerskaka med cornflakes, glömde ta kort på den men jag kan säga att den blev riktigt mömsig den också! :)





Maggg, Lina och Barry är riktigt grymma kockar!!


Lite svar...



Förlåt Lollo för att jag inte har svarat tidigare, har inte haft tid riktigt. Men nu har jag tagit mig tid!

Jag hade jättejobbigt med mina halsmandlar nästan hela året runt, varje gång jag var det minsta lite förkyld så svällde de upp och gjorde ont. Jag fick ganska ofta halsfluss och inflammationer. Jag hade mer problem med dem än andväning av dem om man säger så.

Jag for först till älvsby vårdcentral och pratade med någon Dansk doktor. Där hos han sa jag att jag fick ont i halsen så att jag fick käka pencillin osv minst 4 ggr per år och då sa han att det inte skulle vara så, att det var bättre att ta bort dem. Så han pratade med någon jätte dryg doktor i Luleå som jag fick fara till och enligt han så fick jag i princip välja själv om jag ville ta bort dem eller inte. Men han var lite knepig...

Nu vet jag inte vart du håller hus nuförtiden men jag tycker att du ska fara till närmaste vårdcentral och säga att du har mycket problem med halsmandlarna och nästan överdriva lite, om du verkligen vill ta bort dem. Nått du också kan förbereda dig på är att de frågar hur ofta du får käka pencillin pga halsen per år. Så du kan räkna ihop de och förbereda dig lite. Jag blev helt paff när dom frågade mig, det är ju inget man håller koll på precis ;)

Jag hoppas jag var till någon hjälp och att det löser sig för dig! :) 

 


Mysdag

Idag hade vi värdens sovmorgon, både jag och Magg sov till kl. 12-1 då Barry kom och väckte oss. Sen for vi och körde skoter till storberget och tillbaka. Det var superkul att köra skoter, det var ett tag sen man gjorde det och jag har verkligen saknat det. Efter skoterturen for vi hem till Magda och såg på tv medan Barry blev klippt av Magg, det blev rikigt tjusigt! Och på det blev det en fin middag med kycklingspett, potatis och grönpepparsås!
.


Magg utan ****snagg

Började just tänka. Skulle jag kunna beskriva Magg med ett ord?...

Och jag kom fram till att det är helt omöjligt. Man har gjort så himla mycket kul tillsammans och har delat så många roliga saker under det här tiden, det har bara gått 1 år sedan vi började umgås men det känns som att vi har umgåtts hur många år som helst. Jag måste säga det att Magda är bland de mest underbara och härligaste personerna jag någonsin träffat, med handen på hjärtat.

Vad skulle en värld utan Magg vara? Väldigt händelselös och trist skulle jag kunna tänka mig, haha.

.


Dag 11

Som det står i rubriken så är det 11 dagar sedan operationen och det har fortfarande inte riktigt läkt. Det gör inte lika ont längre utan det känns ungefär som en lätt förkylning. Det har dock varit lite jobbigt att prata för jag pratar fortfarande väldigt grötigt och kan inte prata så högt. Det är inte så många som hör vad jag säger, finns till och med vissa som tycker att jag har bytt dialekt(?). Hoppas att det försvinner när jag är helt läkt i alla fall, annars blir jag lite ledsen i ögat. Vill ju inte låta som en mongo resten av livet liksom.

Har kunnat minska på smärtstillandet och börjat kunna äta mycket vanlig mat, så det är en ganska nöjd tjej som sitter här just nu. Några dagar till sen är jag som en ny människa!
.


Lilla My

Var in på forum igår med Magg och kollade läget, jag äter ju smärtstillande så jag kunde ju inte dricka något. Så om någon tyckte att jag var tråkig och var en torrboll så har ni anledningen till det där. Jag och Magda brukar faktiskt ha väldigt roligt på fester även fast vi inte dricker, det är som att folk i onyktert tillstånd har samma humor som vi har i nyktert tillstånd?? På nått vis.

Det var i alla fall första gången som jag var i den lokalen sedan Stuffa, kommer ni ihåg Stuffa? Man fick massa priser och de lottade ut saker, det fanns en skylt där det stod "damer" och "herrar" och så lös det vems tur det var att bjuda upp till dans. Ville man inte dansa med den som kom fram till en så hade man alltid ursäkten "Nämen alltså, jag ska gå på toa en sväng", för man fick ju absolut inte säga nej! Man hade också alltid valt ut ett offer till tryckaren i slutet av kvällen, den som man tyckte om lite extra mycket. Ja det var tider det ;)

Idag i alla fall så var jag och hälsade på min kusin Emma, hon har ju fått en liten lillasyster som nu är 5 veckor, hon är så himla söt med sina småa händer och fötter. Lilla My som hon heter, jag tycker att det är ett så himla gulligt namn :)
.


Kanske inte har nämt det

Men jag har fått tillbaka min studentklänning som jag sydde!
Den som jag egentligen skulle ha haft på studenten.
Känns ju verkligen som att den kommer komma till användning nu...


Green Green is the grass

Tyckte det blev så tråkigt med svarta och blåa jeans så nu har jag köpt ett par gröna och ett par blåa för att få lite färg till allt svart man har. 199:- på Gina!


Dag 5 - skit dag

Vaknade mitt i natten av att jag höll på att dö. Det kändes som att någon försökte rycka ut alla mina tänder på höger sida, fysatan vardet sved och spändes. Jag känner att jag börjar bli grymt less på att ha ont och att det aldrig läker, det har gått 5 dagar och ändå kan jag inte äta som en vanlig människa. Håller på att bli tokig!!! %&#%%#%"%&%!!!!!!

Just nu sitter jag i Magdas lägenhet med Lina och väntar på att klockan ska bli 6 för då slutar Magda. Då ska vi också leta rätt på Malin och sen gå och äta på nått fint ställe. Jag ser framför mig när jag sitter på fin restauragnen och en servitris kommer fram och frågar vad jag vill beställa:

Ja då ska vi se... Skulle ni kunna mixa ihop nr. 28 Mediumstekt Entrecote med färsk potatis, stekta grönsaker och hemmagjord pepparsås till en liten puré? Kan inte äta det annars. Eller ännu bättre, kan man köpa barnmat här?

Dag 4

after the operation.

Kom på att jag aldrig har skrivit på bloggen vad jag har gjort. Jag tycker att det är lite små nasty att säga så jag brukar bara säga "Tonsillektomi", det är alltså att operera bort halsmandlarna. Blää, Kunde man inte ha kommit på ett bättre ord än halsmandlar? låter inte okej tycker jag. Doktorn tyckte att det var bättre att ta bort dem än att ha så mycket problem med dem som jag hade så då fick det bli så.

Idag i alla fall så vaknade jag upp helt utan smärta, jag lät fortfarande som ett mongo när jag pratade så det hade inte förändrats. Jag tog inget smärtstillande förrän klockan 3 för då hände det grejjer i halsen kan jag säga, men jag mår illa av att tänka på det så jag kan säga bara att det sved som tusan. När det sved som mest (enda upp till öronen) så nyser jag, så klart! Och fy förbannelse vilken smärta, jag trodde att min hals var påväg att sprängas. På smärtskalan var det nog en solklar 10! Ni har säkert haft halsfluss någon gång eller bara haft halsont och nyst, det är inte skönt. Det kändes som att min hals hade fått KING KONGS hjärta, det bara dunkade, brändes och sved. Happ, då kunde man inte äta något mer denna dag...

Men senare på kvällen så gick det över och nu sitter jag är utan det minsta svid eller någonting. Men nu har alla i huset lagt sig så måste vänta tills imorgon innan man kan göra något riktigt käk.

Någon som har lust att komma förbi med en Flintastek?? Ingen? inte en endaste en?... hepp.



Kvinnan som gillar mat

Grymt less på det här "svälta sig själv modet".

Jag tänker lite såhär, är man stor och vill gå ner i vikt träna då och ät rätt istället för att svälta dig själv och må dåligt längs vägen. Man lever bara en gång. Ät vafasen du vill medan du kan, ska man sitta och knapra på en morot hela livet bara för att få ha den där perfekta drömkroppen? Hur kul är det när man är 90 och sitter med löständer och bara kan käka potatismos eller va tusan man nu äter då, man har missat allt gott bara för att man ville se bra ut. Nä, ät allt gott nu. Lite pjöö dör ingen av.

Kom på en grej som jag läste i en tidning en gång också. Där stod det: Ett litet tips till alla som säger "nä nu ska jag börja träna utav bara den!". Istället för att säga så och få världens stress och dåligt samvete för att ni aldrig börjar. Säg då istället " Det här året ska jag börja röra på mig lite mer". Tro mig, det funkar. Man får inte lika mycket press på sig ;)

En till grej också. Tror att jag skrev det här inlägget för att jag själv är så jävulusiskt hungrig just nu att det är helt sjukt. Min hals har inte varit min bästavän idag kan jag ju säga, har knappt kunnat äta någonting och jag vill ju så gärna! Jag fick min mamma att lova idag att vi skulle göra hasselbackspotatis och fläskfilé med pepparsås när jag kan äta igen, hehe.

Tydligen när Magda sov hos mig så hade jag sagt: Pizza! i sömnen...


Do it like a brother!

Satt en timme och skissade och grejjade igår och kom såhär långt.
När man väl gör fel så går det inte så bra att sudda, det blir som en grå klump så på en del ställen så finns det lite streck som inte ska vara där men dom kommer att försvinna när man målar med färg så det gör inte så mycket.

Jag måste säga att den blev ganska lik faktiskt, förutom ögonen... Men om jag suddar bort dem nu så blir det två stora grå klumpar så jag vet inte hur jag ska göra riktigt. Jag kanske suddar och sedan målar med vit färg och målar sedan om dem på den vita färgen, det borde funka. Jag tror också att jag måste göra ansiktet bredare.
Eller vad säger ni?

Här är den riktiga bilden i alla fall:


What to do?

Nu när jag inte får anstränga mig på 7 dagar så tänkte jag börja med ett litet projekt, jag ska måla en tavla! Jag gillar att starta saker men jag tycker inte om att avsluta dem konstigt nog, men den här ska jag bli klar med. Förhoppningsvis... Vågar verkligen inte lova nått ;)

.


Alive dag 3

Idag har jag vaknat till liv, nu är det bara halsen som står i tur på väntelistan att få läka och bli bra. Det här var alltså första dagen jag lämnade rummet sen i torsdags, känner mig lite som en grottmänniska.

Jag har fått ett groteskt stort blåmärke på min hand av alla nålstick och sånt, ser för hemskt ut.

.


Dag 2

Idag vaknade jag upp av att det brände och bultade i halsen och strålade upp mot öronen. På en smärtskala från 1-10 så var det nog en 7a. Men efter 3 värktabletter så blev det bra igen. Jag börjar däremot bli väldigt illamående och nästan febrig efter tabletterna så det är inte så behagligt. Annars idag så har jag fått i mig mycket vätska och jag har också lyckats få i mig lite mat. Äter mest bebis mat och potatismos. Man får ju inte äta saker som är vassa och kan skrapa i halsen och inga varma och kryddiga saker heller.

Jag tänker varje dag "fan vad jag ska käka när jag kan käka igen. Kryddiga chips med salsa och guacamole, pizza, kött med pepparsås" ååh, jag längtar så himla mycket!!!

Det känns som att det var en evighet sen jag träffade civilisationen sist, jag ligger i min lilla mörka infekterade grotta och ser film hela dagarna, man har ju inte haft energi till något annat. Men imorgon ska jag krypa fram från grottan, ta en dusch så att man blir människa igen, sedan gå på bio med Magda. Ska bli skönt med lite friskluft!

Jag fick faktiskt sovfrämmande idag av kära Magg så hon ligger bredvid mig och sover just nu. Jag är hur glad som helst över att hon tordes sig hit. Jag har lyckats vända på dygnet så jag ska nog slå på en film och se om man lyckas bli nå trött.

Tänk om jag vaknar upp imorgon och såren i halsen är helt läkta och jag är frisk som en nötkärna, vilken dröm dag det hade varit!!


Dag 1

Dagen efter operationen.

Inatt har sköterskorna kommit och väckt mig 5-6 gånger för att ge mig smärtstillande och kolla att jag har mått bra. Jag har varit så himla trött så jag har somnat om väldigt fort efter de väckt mig. Just nu har jag inte så farligt ont i halsen och är fortfarande väldigt trött.

Operationen i övrigt har gått riktigt bra. Det var inte förrän jag fick lägga mig på operations bordet som jag blev riktigt skakis av alla slangar och doktorer som var runt mig, jag tänkte bara: kan ni söva ner mig någon jäkla gång?!

När jag vaknade upp så har jag ett svagt minne av en sköterska som stod bredvid sängen och väckte mig. Jag låtsades inte om henne först för jag ville bara sova. Kändes ungefär som när man har druckit en hel kväll och sedan däckat och så kommer någon och försöker väcka en mitt i natten. I alla fall så sa hon: hur känns det? Och då skulle jag skoja till det lite och svarade: Jaa, det känns som att jag har druckit en hel del sambuca! Hahaha.

Sköterskan tyckte dock inte att det var lika roligt som jag tyckte...
.
.


Sunderbyn

Ligger just nu på sjukhuset i de ursnygga sjukhus kläderna och väntar på min tur att opereras, de var väldigt sköna så man kanske tar med sig dem hem sen, hehe. Jag har fått dropp i alla fall, de är superhemskt, jag hatar sprutor, blir som ett liten rädd unge när jag ser en spruta. Men snart är det över, då får jag bara ligga hemma i en vecka med olidlig smärta... Jippie, längtar!!!

.


In the car

Såg Dirty Dancing igår innan jag somnade och den är ju så sjukt bra. Jag älskar när han säger "Nobody puts baby in the corner" och sen drar världens dans. Tänk om man fick vara med om nått sånt någon gång...

Nu sitter jag i bilen på väg till Luleå med min kära mor, vi hamnade precis bakom en buss så nu kör vi i ett enda stort snömoln. Vanliga turen antar jag :)
.


Sminkningar man kanske vågar sig på någon gång.




Ding ding ding, godmorgon!

Vaknade vid 1 idag igen och började med att läsa ut boken, tog bara 4 år! Så det känns ju skönt, jag har som haft lite små ångest över att jag inte har läst ut den...

När jag skulle kliva upp ur sängen så var det freezing på hög nivå. Jag sänkte elementet igår för att det inte skulle bli så sjukt varmt men då blev det jättekallt istället, typiskt. Så nu sitter jag med det varmaste kläderna jag hittade inom 1 meters radie.

Även idag får jag dras med mitt superlockiga hår, men då tackar jag ödmjukast för att det finns mössor!


Mat är det nya svarta

Alltså jag är hungrig heeela tiden. Är jag inte hungrig så är jag alltid sugen på något. Just nu skulle jag vilja ha en helt stekt fläskfile uppskivad med en hel drös pepparsås över, helst stekt i någon helt sjukt god marinad också. Sen skulle jag också vilja ha chili-taco chips med hemmagjord guacamole, melonsallad, chokladmousse, varma mackor med grillkrydda, kycklingrulle med currydressing, lax med hemmagjord potatismos till, pastagratäng, kiwisorbet, ribs från Kåbdalisrestaurangen, ungsgrillade kycklingfilér med varm beasås.

Jag undrar om det har något med vintern att göra. Att man bara är inomhus och inte gör så mycket och allt man kan tänka på är mat? Det kanske är kroppens sätt att säga att man måste skaffa sig lite vinterpjöö för att klara vintern utan att frysa så mycket? Ja,vem vet.


Vi ses väl till sommaren då jag kommer vara rund och go. Kommer bli mycket fotboll och volleyboll för mig då mest troligt ;)


Dingdingding, Hojres!


idag är det Onsdag

Och jag har bara varit hemma. Jag vaknade vid halv 1, sov alltså 13h för jag gick och la mig halv 12, förstår inte hur jag lyckas ibland... När jag väl var vaken fortsatte jag läsa min bok som jag har försökt läsa ut i snart 4 år skulle jag tro, nu har jag läst mer än halva så det tar sig.

Sen har jag provat på att locka håret med min miniplattis, det blev verkligen ingen hit. Såg ut som en gammal mjölktant som hade rymt från någon ladugård...



En mjölktant som hade fått en blå-öga. Jag var nämligen hos Therese tidigare idag och testade hennes mörkbruna ögonskugga bara på ett öga, så jag har inte sett riktigt klok ut idag kan man säga.


France

Det blir bara bättre och bättre!

Jag jobbar fortfarande i Kåbdalis och lite på andra ställen så man får ihop mycket cash. Sen gäller det att lyckas spara så mycket som möjligt till sommaren för då blir det förhoppningsvis så att jag och Magda far till Frankrike och jobbar på något ställe. Jag har pratat lite med en som bor och jobbar där nere så med lite tur så kanske han hittar något lämpligt jobb åt oss!

Tänk vad kul att få fara till Frankrike och jobba. Kanske hinner man till och med sola lite och KANSKE kan man lyckas bli lite brun någon gång, är lite smått less på att vara krit vit hela somrarna ;)

 

Klikk på bildet for å se neste


pjouu

Ojojoj, här var det bloggtorka på hög nivå. Nästan så att om man blåser lite på bloggen så flyger det bort 120 kilo damm.

Vad har hänt sedan nyår?...

Jag har fått jobb i Kåbdalis så det är där jag jobbar just nu. Dom kommer ha stängt under veckorna någon vecka framöver så jag ska jobba lite hos mamma på Fabriken sen tänkte jag höra med hotellet i Bredsel om man fortfarade kan hoppa in där lite då och då. Jag har siktat på att nästa lön kommer vara stor och full med cash så att man kan börja leva igen så jag ska jobba som ett psyk. Har sprättat dollars lite för mycket på senaste tiden...
Men å andra sidan så har jag haft himla roligt för dom!

Jag har suttit och planerat lite hit och dit. Jag ville först börja jobba i gruvan (har hört att man tjänar en hel del där) men om man börjar jobba där så måste man ju jobba länge. Man kan som inte jobba 2 månader och sedan hoppa av liksom. Så vad jag har kommit fram till är att jag ska jobba som ett psyk hela vintern här uppe i Kåbdalis osv så man får in mycket pengar och sen när sommaren kommer så ska jag förhoppningsvis fara utomlands eller till något varmt och soligt ställe med Magda och jobba där över sommaren. Eventuellt börja i gruvan vintern därefter... Vi får väl se hur det blir. Men det känns som en helt okej plan.

On our way home!

Nu är vi påväg hem igen. Trötta och slitna krigare. Måttligt till halvt övertrötta och hungriga. Men kul har vi ändå!

Körvädret är inte det roligaste just nu, det vrålsnöar så man ser knappt vart dikena börjar eller slutar för den delen, det är ungefär 25 mil kvar så vi får hoppas att det klarnar upp lite.
.


Nyår!

Tack för en supertrevlig nyårsafton alla inblandade. Hoppas att ni hade lika kul som jag!
.


RSS 2.0