Kiwi sorbet

Idag har vi grattat Jeanette med att göra en tre-rätters middag. Till förrätt gjorde vi kantarellsoppa, till varmrätt gjorde vi fyllda auberginer köttfärs osv med aubergineröra till + fetaost sallad. Till efterrätt gjorde vi kiwisorbet som blev super god!

Till kiwisorbeten behöver du:

2 äggvitor
3 msk fruktsocker
6 kiwis (4 st till glassen och 2 st till garnering)

 

- Först mosar man de 4 kiwisarna.

- Sen vispar man ihop äggvitorna och fruktsockret till ett tjockt vitt skum.

- Efter det häller man ner de mosade kiwisarna tillsammans med äggen och rör ihop.

- När det är klart lägger man in det i frysen och låter den vara där i minst 4 h.

- Om man vill få så lite isklumpar som möjligt i den så rör om ofta under nedfrysningen.

- När glassen är färdig kan man skära skivor av kiwi och använda som garnering.

 

Jag tycker att ni borde testa för det var verkligen supergott!

 

image description


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0