Kiwi sorbet
Idag har vi grattat Jeanette med att göra en tre-rätters middag. Till förrätt gjorde vi kantarellsoppa, till varmrätt gjorde vi fyllda auberginer köttfärs osv med aubergineröra till + fetaost sallad. Till efterrätt gjorde vi kiwisorbet som blev super god!
Till kiwisorbeten behöver du:
2 äggvitor
3 msk fruktsocker
6 kiwis (4 st till glassen och 2 st till garnering)
- Först mosar man de 4 kiwisarna.
- Sen vispar man ihop äggvitorna och fruktsockret till ett tjockt vitt skum.
- Efter det häller man ner de mosade kiwisarna tillsammans med äggen och rör ihop.
- När det är klart lägger man in det i frysen och låter den vara där i minst 4 h.
- Om man vill få så lite isklumpar som möjligt i den så rör om ofta under nedfrysningen.
- När glassen är färdig kan man skära skivor av kiwi och använda som garnering.
Jag tycker att ni borde testa för det var verkligen supergott!